Antwerpen start met waterbussen

Antwerpen start met waterbussen

Foto: Photo News

De stad Antwerpen start vanaf 2016 met een waterbusverbinding op de Schelde, voor woon- en werkverkeer van en naar de haven.

Het project werd dinsdagmorgen voorgesteld in de Antwerpse haven. Vanaf 2016 zullen de eerste waterbussen over de Schelde varen. Er zullen vijf tot zes boten gehuurd worden. Die kunnen zowel voor woon- en werkverkeer als voor recreatief gebruik ingezet worden.

Havenschepen Marc Van Peel mikt op een veerboot naar Rotterdams voorbeeld. Daar varen nu al dagelijks waterbussen tussen Dordrecht en Rotterdam.

In Antwerpen komen er drie lijnen: een stadslijn voor verkeer van linker- naar rechteroever, een havenlijn voor verkeer van centrum naar haven en een regiolijn voor verkeer vanuit het zuiden (Hemiksem, Schelle, ...). Die gemeenten zijn al langer vragende partij voor een verbinding naar Antwerpen per boot.

Van Peel hoopt op een samenwerking met partners als De Lijn en de NMBS, zodat reizigers hun tickets voor de waterbus ook bij de openbare vervoersmaatschappijen kunnen bestellen. Ook als de samenwerking met die partners zou mislukken, gaat het project van de waterbussen door.

Het hele plaatje zal in totaal 30 miljoen euro kosten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees