Tien goedkope decoratietips voor Halloween

Op zaterdag 31 oktober is het Halloween en dan mag je huis er weer eens

creepy

uitzien. Dankzij deze makkelijke en goedkope tips griezel je gezellig met het hele gezin.

vwh

Disco pompoenBron: Refinery 29

Halloween te kitsch? Niet met deze glamoureuze versie van de pompoen. Je hoeft niet aan het kerven te beginnen, gewoon wat aluminiumfolie in cirkels knippen en op een propere pompoen naar keuze kleven met hobbylijm tot die eruit ziet als een herfstige discobal.

Angstaanjagend toiletpapierBron: spoonful.com

Knip ogen, monden en angstaanjagende figuren uit een blad zwart viltpapier en lijm die op de eerste laag van een rol toiletpapier. Herhaal dit bij enkele rollen en creëer variatie in de griezelige gezichtjes. Maak tot slot een piramide met de rollen en etaleer.

Geestige tuinBron: wackyarchives.com

Wie kippengaas op overschot heeft, kan er angstaanjagende kunstwerken mee maken voor in de tuin. Trek en duw het in de vorm van een silhouet, spuit er verf op die oplicht in het donker en wacht tot de avond valt om het resultaat te bewonderen.

Spin in potjeBron: Dave HaxGiet een potje schoollijm leeg in een kommetje. Vul het lege flesje voor de helft met water en giet het in de kom. Voeg wat glow in the dark verf toe. Giet een beetje waspoeder met borax in een een kan met water en giet dit mengsel bij de de lijm en de verf. Meng met een vork tot je een slijmerige boel krijgt en duw in een glazen pot. Voor een maximaal effect: plaats enkele kleursticks in de kleverige massa. Laat het slijm over de bokaal komen en kleef er plastic spinnen in.

Zwarte pompoenenBron: realsimple.com

Nog een tip om niet te klungelen met pompoenen: spuit ze zwart. Laat enkele uren drogen en geef ze een tweede laag. Als die droog is, kan je de griezeligste tekeningen maken met wit of oranje krijt. Mooi en origineel voor aan de voordeur.

VleermuismobielBron: rebeccasdiy.blogspot.com

Aan deze knutseltip kan je een leuke herfstwandeling koppelen. Ga in het bos op zoek naar een mooie, afgevallen tak en laat drogen. Teken op vellen zwart papier silhouetten van vleermuizen - dat hoeven niet allemaal dezelfde te zijn. Prik of perforeer vervolgens een gaatje in het figuurtje en hang het met een zwarte draad aan de gedroogde tak. De tak zelf kan je aan het plafond hangen.

Paranormaal portretBron: eHow

Wil je het maximum uit je decoratie halen met een minimum aan tijd, dan is deze tip iets voor jou. Haal een foto uit een kader, teken de afmetingen van het kader op een stuk wit karton en ga op zoek naar een hoofd uit piepschuim dat binnen de afmetingen past. Wrijf het hoofd in met vaseline, drapeer verschillende laagjes tule of gaasverband over elkaar. Fixeer met lijmspray. Laat de creatie 36 uur links liggen. Haal nu het hoofd uit het gaas en schik de sculptuur in het kader. Werkt ook met gezichten van poppen.

MonstertjesBron: diymakeit.com

Lege jerrycans en flessen kunnen op 31 oktober perfect dienst doen als monstertjes. Teken er met een zwarte marker verschillende beangstigende gelaatsuitdrukkingen op. Werk je met jerrycans, dan kan je onderaan een gat maken om er kerstverlichting in te plaatsen zodat de monsters licht geven in het donker. Werk je met flessen, dan kan je de lichtjes in de wegmoffelen in de hals.

Griezelige kaarsenBron: TiffyQuake

Een tip voor iets meer ervaren hobbyisten: bevestig tekeningen op crêpepapier met speciale, vuurvaste lijm op witte stompkaarsen. Steek vervolgens een rode tafelkaars aan en laat de was over de witte kaars druppelen voor een bloederig effect. Vraag extra raad in de hobbywinkel om ongelukken met vuur te voorkomen.

Nest spinnenBron: the36thavenue.com

Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een pakje plastic spinnen, een (of meer) paar witte panty’s en watjes. Vul beide benen van de panty’s met watjes of engelenhaar en kleef de buik van de spinnen aan de kousen. Onderaan komen de meeste spinnen, zo lijkt het alsof je echt met een heus nest zit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer