33 Meesterkoks verwennen 600 gasten in Kursaal

33 Meesterkoks verwennen 600 gasten in Kursaal

De Orde werd opgericht door afgestudeerden aan de Hotelschool Ter Duinen. Foto: dji

Oostende -

Het Kursaal verwacht op 30 november zeshonderd gasten voor de 52ste Grote Nacht van de Orde der 33 Meesterkoks. ‘’Dit is het grootste culinair evenement op sterrenniveau van het land‘’, duidt Stéphane Buyens.

De Orde van de 33 Meesterkoks van België werd opgericht in 1962 door enkele afgestudeerden aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. De meesterkoks staan als chef in de keuken van hun eigen zaak en promoten het gebruik van producten van eigen bodem. Tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox in De Panne is sinds 2005 president van de Orde.

“Voor onze chefs spelen de kwaliteit van de producten, het respect voor een vriendelijk onthaal en een promotie voor de Belgische en de regionale keuken een essentiële rol”, duidt Stéphane Buyens.

De Orde van de 33 Meesterkoks is de oudste culinaire vereniging van het land. Op maandag 30 november vindt de 52ste Grote Nacht, het zogenaamde Magistraal Kapittel, plaats. Het is de zesde keer dat het culinaire event er plaatsvindt. “We worden telkens perfect ontvangen. De locatie is ideaal, voor wat eigenlijk het grootste culinair event op sterrenniveau van het land is”, zegt Buyens.

Tijdens de avond worden nieuwe Meesterkoks, Compagnons de le Toque Blanche en ereleden ingewijd. De Grote Nacht start met een champagnereceptie en hapjes. Het vijfgangendiner met geselecteerde wijnen wordt samengesteld door het bestuur onder leiding van sterrenchef Stéphane Buyens. Het diner wordt vervolgd door een avondfeest met livemuziek. “Naast de gastronomie gaat er veel aandacht naar de animatie. Zo wordt het diner opgeluisterd door Vanessa Matthys die onder begeleiding van een pianist jazz- en soulnummers brengt. Op het avondfeest is er een optreden van Coco Jr & The All Stars. Vanaf 2.30 uur is er een afterparty in de Lounge Bar”, zegt Buyens. De Grote Nacht kost 165 euro, all-in.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio