Loïc Vliegen ondergaat donderdag hartoperatie in Brussel

Loïc Vliegen ondergaat donderdag hartoperatie in Brussel

Foto: BELGA

Loïc Vliegen gaat donderdag in het Universitair Ziekenhuis van Sint-Lambrechts-Woluwe onder het mes voor een aangeboren afwijking aan zijn hart. Dat meldde zijn team BMC dinsdag op de ploegwebsite.

“De operatie vindt plaats in het Universitair Ziekenhuis Sint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe in Brussel. Dokters Etienne Hoffer en Thierry Sluysmans leiden de ingreep in goede banen”, klinkt het bij de Amerikaanse WorldTour-formatie. “We zijn optimistisch dat Loïc volgend seizoen opnieuw in onze rangen zit.”

Vliegen maakte in juli de overstap van de beloften naar de profs. Hij tekende een contract bij BMC, waar hij Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet als ploeggenoten heeft. De 21-jarige Luikenaar liet zich opmerken in de Ronde van Wallonië (2.BC), waar hij als neo-prof op de achtste plaats eindigde in het eindklassement. Bij de beloften schreef Vliegen afgelopen seizoen nog de Ardense Pijl op zijn naam.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.