Jacky Mathijssen keert met OH Leuven terug naar Jan Breydelstadion

Jacky Mathijssen: “Ik heb nooit elf keer verloren met Club”

Jacky Mathijssen: “Ik heb nooit elf keer verloren  met Club”

Foto: BELGA

In zijn twee seizoenen bij Club Brugge kende hij geen enkele keer zo’n slechte start als blauw-zwart vandaag. Toch bereikte Jacky Mathijssen in Jan Breydel nooit de status die Michel Preud’homme er nu heeft. Vanavond keert hij als trainer van OH Leuven nog eens terug naar een Jan Breydel in lichte crisis. “De focus van Club Brugge ligt duidelijk op de eindfase van de competitie.”

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club Brugge verloor de jongste twee matchen, maar thuis pakte het in de competitie wel vijftien op vijftien. Is het dan een goed of een slecht moment om naar Jan ­Breydel te trekken?

“Wat is een goed moment? Kijk, als ze thuis vijftien op vijftien hebben, moet je die slechte periode misschien toch wat relativeren. Het gaat misschien niet zo slecht als de mensen zeggen. De focus van Club Brugge ligt duidelijk op de eindfase van de competitie. Dat hebben ze trouwens voor het seizoen aangekondigd. Je kan het vergelijken met wat wij vorig seizoen gedaan hebben met Leuven. We piekten naar de eindronde en verloren intussen matchen in de competitie. Toen kreeg ik ook uit verschillende hoeken te horen dat het niet goed ging, maar wij wisten wel waar we naartoe wilden. Ik denk dat ze bij Club goed genoeg weten waar ze mee bezig zijn.”

Is het daarom dat het zo rustig blijft rond de persoon van ­Michel Preud’homme na elf nederlagen? Dat was ooit toch anders bij Club Brugge.

(grijnst) “Ik heb nooit elf keer verloren als trainer van ­Club.” (toch niet op amper drie maanden, in heel zijn eerste seizoen verloor Mathijssen negen keer en een jaar later dertien keer in alle competities, nvdr.)

Zou jij vroeger zijn weggekomen met zulke resultaten?

“Dat wil ik niet vergelijken. Iedereen heeft zijn eigen doelen, ambities, werkwijze en filosofie. Ook zijn eigen traject. Zij weten waar ze mee bezig zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.