Egis investeert 2 miljoen euro in luchthaven Oostende

Egis investeert 2 miljoen euro in luchthaven Oostende

Foto: dji

Luchthavenexploitant Egis gaat bijna 2 miljoen euro pompen in de regionale luchthaven van Oostende-Brugge. Dat zei ceo Marcel Buelens woensdag, net een jaar nadat Egis het beheer van de luchthaven in handen nam.

Egis wil de luchthaven verder uitbouwen en heeft daarvoor enkele plannen uit de doeken gedaan. Ongeveer anderhalf miljoen euro zal gaan naar een taksvrije zone van ongeveer 800 vierkante meter. Daarnaast wordt ook de inkomhal onder handen genomen. Die zal een facelift ondergaan want op dit moment doet die wat verouderd aan. Bovendien is er sprake van betonrot. Ook een oude uitkijktoren wordt ontmanteld. Daar kruipt nog eens 400.000 euro in.

Tegen de krokusvakantie van 2016 moeten er ook 550 parkeerplaatsen bijkomen. Daarnaast wil Egis autoverhuurbedrijven aantrekken, een VIP-ruimte creëren en een ‘fastlane’ maken.

‘Er is ontzettend veel goesting in Oostende’, merkt Buelens op. Sinds Egis er kwam voegde Jetairfly zes nieuwe bestemmingen toe, en ook de cargovracht begint na het verdwijnen van ANA weer aan te zwengelen. ‘Luik was bezig Egyptair af te snoepen, maar dat is rechtgezet. We hebben de voorbije dagen vanuit Caïro de bevestiging gekregen dat de cargoafhandelaar blijft’, aldus Buelens.

Qua passagiers was het een sterk jaar. Ondanks het verlies van Djerba als vakantiebestemming zullen de cijfers ongeveer vijf procent hoger liggen dan in 2014. ‘We steken ook veel aandacht in de relaties met omwonenden en buurgemeenten. De komende maanden zullen we onze luchthaven ook meer in de kijker proberen te plaatsen, zoals straks op de World Travel Market in Londen’, besluit de topman.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees