Vlaams Belang tegen asielzoekers: "Is het niet uw taak om uw land te verdedigen tegen ISIS?"

© WAS

In Antwerpen en omgeving gaat de lokale Vlaams Belang-afdeling de komende weken campagne voeren tegen het asielbeleid van de federale regering met een zogenaamde ‘Go Back-Bus’. Asielzoekers krijgen een brief overhandigd waarin ze opgeroepen worden om met die bus België te verlaten en terug te keren naar hun thuisland.

svg

‘Er worden de laatste tijd in de media allerlei campagnes opgevoerd rond gastvrijheid die neerkomen op het pleiten voor open grenzen, wij zorgen nu voor een tegencampagne’, zegt VB-kopstuk Filip Dewinter.

In de brief, opgesteld in Nederlands, Engels, Arabisch en Farsi, stelt Vlaams Belang dat de opvang van asielzoekers ons land ‘handenvol geld’ kost en dat België een van de meest dichtbevolkte regio’s van Europa is die ‘nu reeds kampt met ernstige samenlevingsproblemen’.

Brieven uitdelen aan asielcentra

De partij wil de boodschap verkondigen dat vluchtelingen hier daarom niet langer welkom zijn. ‘In tegenstelling tot wat regeringsleiders u voorliegen, vindt de overgrote meerderheid van de bevolking dat de immigratiekraan moet worden dichtgedraaid’, wordt er letterlijk beweerd in de tekst. Verder vraagt het VB aan wie op de vlucht is voor oorlogsgeweld om terug te keren en zijn land ‘te verdedigen tegen Islamitische Staat en andere jihadisten’.

Vlaams Belang gaat de brieven naar eigen zeggen uitdelen op markten en aan de ingangen van asielcentra en neemt ook een busje mee waarmee ze asielzoekers die dat willen meteen naar de grens met Duitsland brengen. ‘Want daar zijn ze blijkbaar wel nog volop welkom’, aldus Dewinter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Vluchtelingencrisis

Video

Keuze van de redactie