Woning goed genoeg voor spelende kinderen, maar niet voor asielzoekers

Beide woningen aan de Predikboomstraat zijn rijkswachterwoningen. De woning links is nog bewoond door iemand van de politie. De woning rechts, nummer 12, is eigendom van de gemeente en wordt gebruikt voor vakantie- en speelpleinwerking. Foto: Google Streetview

Houthulst -

Houthulst wil extra asielzoekers opvangen en stelt daarvoor twee woningen ter beschikking. Fedasil vindt de twee huizen echter niet comfortabel genoeg en keurt ze af. ‘Ik ben erg ontgoocheld’, zegt OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle.

“Houthulst is bereid om extra asielzoekers op te vangen en wil daarvoor de gewezen pastorie in Houthulst en de gewezen rijkswachterwoning in Klerken aanpassen en ter beschikking stellen. Fedasil is op controlebezoek in Houthulst geweest”, zegt oppositieraadslid Filip Vanhevel (N-VA), die tijdens de jongste raadszitting wilde weten wat het verdict van Fedasil is.

De gewezen pastorie in de Terreststraat in Houthulst staat al een geruime tijd leeg. “Er is een klein gat in het dak en het gebouw is vochtig. Dat Fedasil deze woning zou afkeuren, is volledig te begrijpen”, reageert OCMW-voorzitster Tessa Vandewalle (CD&V). “Mijn verwondering is des te groter dat Fedasil ook de gewezen rijkswachterswoning in Klerken afkeurde. Deze woning gebruiken wij nochtans tijdens de zomer voor de speelpleinwerking.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees