Watertoren heet voortaan ‘StarSquare’

Watertoren heet voortaan ‘StarSquare’

De vijf partners openden ‘StarSquare’ woensdagavond tijdens een officieel moment. Burgemeester Kurt Vanryckeghem, Alain Belaen van Sund, Toon Bossuyt van Boss Paints, Vincent Yserbyt van Group Ghistelinck en Paul Matthijs van Barco trotseerden de regen. Foto: kvo

Waregem -

De watertoren langs de Rooseveltlaan heeft een nieuwe naam én een nieuw uiterlijk. De toren heet vanaf nu ‘StarSquare’ en moet de blikvanger zijn voor iedereen die Waregem binnenrijdt.

StarSquare, zo moet de watertoren vanaf nu genoemd worden. De nieuwe naam is een verwijzing naar Amerika en naar de ster van Mercedes, het automerk dat door Ghistelinck verdeeld wordt. “De link tussen Amerika en Waregem is groot. Op amper 200 meter van ons bedrijf ligt het Amerikaans kerkhof en anderhalf jaar geleden kwam de Amerikaanse president Obama op bezoek in Waregem. Bovendien willen we met onze nieuwe toren een beetje het ‘Times Square’ van Waregem worden”, zegt Vincent Yserbyt, gedelegeerd bestuurder bij Group Ghistelinck met een knipoog.

De renovatie van de toren kostte net geen 600.000 euro, zo'n 20.000 euro daarvan werd door het stadsbestuur via autonoom gemeentebedrijf Wagso betaald. De rest werd verdeeld onder de andere partners. De toren werd met 500 liter verf zwart geschilderd, en er werden ledschermen opgehangen. Eén ledscherm hangt rond de volledige toren en heet bezoekers welkom in Waregem, een tweede ledscherm is 36 vierkante meter groot. Daarop worden commerciële en maatschappelijke boodschappen getoond.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio