Zoon schepen koopt huisje van gemeente dan toch niet

Zoon schepen koopt huisje van gemeente dan toch niet

N-VA blokkeerde de stemming wegens vermeende belangenvermenging. Foto: ssj

Beersel / Lot -

De zoon van de Beerselse schepen Sonja Bosmans ziet af van de aankoop van een huisje van de gemeente in Lot. N-VA, die de stemming blokkeerde wegens mogelijke belangenvermenging, ziet hierin een schuldbekentenis.

Een rijhuis in de Goutstouwersstraat in Lot, eigendom van de gemeente, is voorlopig niet gekocht. Joeri Zelck, zoon van de Beerselse schepen Sonja Bosmans (CD&V), heeft zijn bod van 67.500 euro ingetrokken. De reden hiervoor vatte hij in een brief samen. In zijn brief liet Zelck verstaan de politieke heisa rond zijn bod te betreuren, aangezien volgens hem alle procedures correct waren gevolgd. Verder wees hij op het feit dat hij een geboren Beerselaar is die zich al vele jaren als vrijwilliger inzet in de gemeente, en op zijn intenties om het laatste arbeidershuisje in de Carré in Lot in ere herstellen. Het is niet uitgesloten dat Zelck alsnog een bod plaatst.

De meerderheid liet bij monde van CD&V-fractieleider Marc Desmedt weten de gang van zaken te betreuren. “Het is jammer dat de verkoop niet is kunnen doorgaan door een boycot van de stemming door de oppositie.”

Volgens N-VA-raadslid Willem Vandenbussche (N-VA), die de bal aan het rollen bracht, staat de intrekking gelijk aan een schuldbekentenis. “Dit toont aan dat de zaak niet zuiver op de graat was, al denk ik dat Zelck zelf slachtoffer is van wat zich allemaal achter de schermen heeft afgespeeld”, stelt Vandenbussche. “Ik ben tevreden dat er een nieuwe openbare verkoop zal worden opgestart, waardoor iedereen een faire kans heeft om mee te bieden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio