Sten van der Blij opent ‘La Maryse’ in de Stationsstraat 69

Chef nieuw restaurant werkt uitsluitend met artisanale producten

Chef nieuw restaurant werkt  uitsluitend met artisanale producten

Yati en Sten beloven vuurwerk in hun restaurant ‘La Maryse’. Foto: emv

Eeklo -

Het is likkebaardend uitkijken naar maandag 16 november, dag waarop Eeklonaar Sten van der Blij (35) in het vroegere ‘Den Engel en den Bengel’ in de Stationsstraat een nieuw restaurant opent: ‘La Maryse’, Frans voor pottenlikker.

De jonge chef Sten van der Blij wil met de overname van het vroegere gelegenheidsrestaurant ‘Den Engel en den Bengel’ in de Stationsstraat —rechtover Standaard Boekhandel— het gastronomische aanbod in Eeklo verruimen.

‘La Maryse’ is het Franse woord voor ‘pottenlikker’ en Sten en Yati willen hun klanten echt wel doen likkebaarden: 's middags zal een lunch worden aangeboden (23 euro voor voorgerecht en hoofdgerecht) en kan van de kaart worden besteld. 's Avonds is er een gastronomisch menu (drie of vier gangen) of alweer à la carte.

“Wij gaan zo veel mogelijk werken met producten uit eigen streek”, zegt Sten. “Want waarom het ver gaan zoeken als je in eigen streek ook heel lekkere producten kunt vinden? Onze groenten worden dagvers geleverd door een groentenboer uit de buurt, onze boter komt van de Simoenstede in Waarschoot en onze koffie van De Witte Zwaan in de Boelare. We serveren ook vis uit de Noordzee en ons vlees komt van West-Vlaams Rood. Op de wijnkaart kiezen we bewust enkel voor Europese wijnen, naast de klassiekers ook enkele verrassende wijnlanden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio