Europese toppers vinden weg naar Mol

Naast de betere Belgen vinden traditioneel ook heel wat buitenlandse crossers de weg naar de Crosscup aan het Zilvermeer in Mol. Voor de dagzege bij de juniores en seniores zullen ook de sterke Ieren, Engelsen, Zwitsers en Nederlanders meespelen.

“Bij de juniores en seniores zullen we ongetwijfeld zeer mooie wedstrijden te zien krijgen”, voorspelt organisator en Vabco-voorzitter Ludo Caers. “De chalets voor de buitenlandse atleten zitten helemaal volgeboekt. Er komen sterke delegaties uit Engeland, Nederland, Ierland en Zwitserland. De concurrentie voor de Belgen zal stevig zijn. Voor de Zwitsers is Mol de selectiewedstrijd voor het EK cross. De Belgische vrouwen zullen tegenstand krijgen van de Britse Emilia Gorecka, die al medailles en titels haalde op EK’s en WK’s bij de juniores. Bij de mannen is de Nederlandse winnaar van vorig jaar, Denis Licht, opnieuw van de partij”, weet Caers.

Dit jaar valt de Crosscup op dezelfde dag als de cross in Bonheiden. “Bij de jeugd zou de opkomst misschien wat kunnen tegenvallen door de concurrentie met de cross in Bonheiden”, aldus Caers. “Maar voor de rest ziet alles er heel goed uit. We zullen wel zien wat het wordt.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S