Volleybal Beker van België

Mendo wil feest maken van bekerduel tegen Gent

De mannen van Mendo Booischot A kenden in de Liga B niet zo’n goede start. Ze wonnen één van hun vier wedstrijden en staan nu tiende in het klassement. Zaterdag spelen ze de achtste finale van de Beker van België tegen Gent, een middenmoter in de Ethias League.

“Een toffe affiche. Eindelijk krijgen we in Booischot een ploeg uit de Ethias League over de vloer. Voor zover ik weet, gebeurt dit voor de eerste keer in het bestaan van de club. Dat is toch wel speciaal. We willen er een groot feest van maken”, zegt Bob Douwen, met zijn 29 jaar een van de anciens en tevens kapitein van het team.

“De motivatie om er iets van te maken is groot. Niet dat we ons winstkansen toemeten. Aangezien we de underdog zijn, is alles wat we pakken meegenomen. Een set winnen zou mooi zijn. Het voornaamste is dat we de supporters een leuke avond weten aan te bieden. Eentje om in de annalen van de club bij te schrijven.”

Ook de 18-jarige Ruben Duwaerts kijkt uit naar deze wedstrijd. “Of je nu jong of al wat ouder bent, als speler zijn dit de wedstrijden die je wil meemaken. Het is een mooie afwisseling op de wekelijkse sleur van de competitie.”

“Dit is een wedstrijd waarin niets moet. We gaan ervan genieten. Je kan het gerust een galawedstrijd noemen. Eén waar supporters en spelers samen van kunnen genieten.”

“Bij VDK Gent speelt Tybo Engelschenschilt. Die ken ik nog van bij de nationale juniores. Het is wel eens leuk om hem nu aan de andere zijde van het net te weten staan. Niet dat het voor extra motivatie zorgt, maar het geeft de wedstrijd toch dat tikkeltje extra.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S