WielrennenElite met contractAn Post Chain Reaction Team - Nicolas Vereecken keert terug naar de oude stal

“Dit is een unieke kans”

“Dit is een unieke kans”

Nicolas Vereecken: “Ik heb me altijd goed gevoeld aan de zijde van Niko Eeckhout.” Foto: EWT

Kieldrecht -

Nicolas Vereecken wordt volgend seizoen opnieuw profrenner. Hij keert terug naar de ploeg waar hij drie jaar geleden al voor reed: An Post - Chain Reaction. Maar volgend seizoen zal hij er als volwaardig prof koersen en niet als elite zonder contract.

Een terugkeer naar oude liefde?

Nicolas Vereecken: “Zo mag je het wel stellen. Ik heb me altijd goed gevoeld aan de zijde van Niko Eeckhout en ben blij dat ik nu weer in zijn ploeg aan de slag kan. Ik won in hun truitje al de topcompetitie in 2013 en won in dat jaar ook de profwedstrijd in Geraardsbergen. Die zege is misschien wel de mooiste die ik tot nu toe al haalde.”

Kon je niet bij je huidig team blijven?

“Ook bij team 3M zullen volgend jaar enkele profs rijden. Maar de ploeg kon alleen Nederlandse renners een profcontract aanbieden. De sociale lasten liggen in Nederland blijkbaar anders dan in België. Daarom was het voor hen te duur om Belgische renners prof te laten worden. Ik kon er wel blijven maar alleen als elite zonder contract. Bij An Post heb ik wel een volwaardig loon.”

Toch is het een Ierse ploeg die slechts een beperkt aantal Belgische koersen rijdt?

“Dat klopt. Maar ik heb in het verleden al bewezen dat ook de wedstrijden in Engeland en Ierland me wel liggen. Ik won er al wedstrijden. Bovendien zullen we toch ook veel Vlaamse koersen kunnen rijden. Kuurne-Brussel-Kuurne en de Driedaagse van West-Vlaanderen staan al zeker op het programma.”

Komen er nog Belgische renners in de ploeg?

“Men heeft me verzekerd dat we met 3 Belgen in de ploeg zullen zijn. Ik weet zelf nog niet wie dat allemaal worden. De eerste ploegstage volgt pas in december. Dan zullen we elkaar wel leren kennen. Maar de ploeg zal uiteraard vooral uit Ierse renners bestaan.”

Nu nog even genieten van wat weekjes rust?

“Ik heb inderdaad bijna 3 weken echt niks gedaan. Dit weekeind trek ik opnieuw naar de fitnesszaal en halfweg november gaat de fiets terug van stal en beginnen we aan de voorbereiding. De Ster van Bessèges wordt in principe de eerste koers van 2016.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio