Inwoners Beerse kunnen op 17 januari deelnemen aan referendum

Beerse -

De volksraadpleging over de komst van een nieuw dienstverleningscentrum in Beerse vindt plaats op zondag 17 januari 2016. De inwoners kunnen dan op drie plaatsen in de gemeente een stem uitbrengen.

De gemeenteraad van Beerse sprak zich donderdagavond unaniem uit over de datum van de gemeentelijke volksraadpleging of referendum over het nieuw dienstverleningscentrum.

Op zondag 17 januari 2016 zijn alle inwoners vanaf zestien jaar welkom in het gemeenschapscentrum ‘t Heilaar, in de gebouwen in de Schransdriesstraat en in Vlimmerlee in Vlimmeren om een oordeel te vellen. Ze krijgen de volgende vraag voorgelegd: ‘Vind je het als inwoner van Beerse verantwoord dat er een nieuwe administratief centrum wordt gebouwd?’ De oppositiepartijen CDE-Vlim.be en Groen zijn voorstander van de verbouwing van het huidige gemeentehuis en hebben het initiatief genomen voor het referendum. “Al bij al hebben we nog vrij snel de volksraadpleging kunnen organiseren”, zei Hans Woestenborghs (BEERSEplus), schepen van Communicatie. “Dat betekent wel dat de inwoners met potlood en papier moeten stemmen en niet via een computer.”

Het is nog niet uitgeklaard of de Beersenaars die dag tot 13 uur of tot 15 uur kunnen stemmen. Half december verschijnt een gezamenlijke publicatie met de argumentatie van beide kampen. “De twee opinies moeten op een fatsoenlijke manier aan bod komen”, zei Joos De Meyer (Groen).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio