Hondenschool valt in prijzen op NK Combisport

Hondenschool valt in prijzen op NK Combisport

Foto: Luk Hoek

Essen - Hondenschool De Hoekse Sprong in Essen is bijzonder trots op haar leerlingen. Liefst drie leden vielen in de prijzen op het Nederlands Kampioenschap Combisport.

CombiSport is een hondensport waarvoor het baasje enthousiast en sportief moet zijn. “Het is een combinatie van behendigheidsoefeningen op snelheid en gehoorzaamheidsonderdelen op precisie”, zegt trainster Mieke Makkenze. “De samenwerking tussen baas en hond wordt op de proef gesteld. Ze moeten namelijk zij aan zij blijven bij de verschillende onderdelen. Bij gehoorzaamheid hoort de hond netjes te volgen, te komen op commando en te apporteren.

Bij Combi Jump moeten huisdier én baas foutloos springen over vier hindernissen. Combi Speed ziet de hond dan weer zo snel mogelijk zigzaggend acht poortjes passeren in de juiste volgorde. Op de Stombaan moet de  hond ten slotte zo snel mogelijk een aantal hindernissen nemen.” 

Evi Dejongh uit Nieuwmoer werd  Nederlands Kampioen bij de debutanten. Kenny Vander Sanden uit Essen werd derde in de A-klasse en Judith Lokerse uit het Nederlandse Hoeven werd tweede. Saskia Aarts uit Achterbroek eindigde als zesde. (mati)

www.dehoeksesprong.nl

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio