Bondsparket vraagt één speeldag schorsing voor Yves Vanderhaeghe

Bondsparket vraagt één speeldag schorsing voor Yves Vanderhaeghe

Foto: BELGA

Yves Vanderhaeghe zit in de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League mogelijk niet op de trainersbank bij KV Oostende. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde de trainer van de kustploeg vrijdag één speeldag schorsing en een geldboete van 800 euro (waarvan 400 effectief) voor naar aanleiding van zijn uitsluiting op speeldag 13.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de met 3-2 gewonnen wedstrijd van KRC Genk op dinsdag stuurde scheidsrechter Wim Smet Vanderhaeghe de tribunes in. De oefenmeester van KVO protesteerde omdat zijn club geen strafschop kreeg nadat Canesin in de zestien neer werd gemaaid door Genk-verdediger Kabasele. Vanderhaeghe stapte daarbij buiten zijn technische zone, wat indruist tegen het bondsreglement.

Het Bondsparket vraagt één speeldag schorsing, ingaande vanaf 4 november. Als KV Oostende en zijn trainer het strafvoorstel aanvaarden, zit Vanderhaeghe niet in de dug-out wanneer de kustploeg op 7 november OHL ontvangt. In het andere geval moet de competitieleider zich dinsdag met zijn T1 gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Omwille van het midweekvoetbal ging het Bondsparket voor de gelegenheid vrijdag aan de slag. De Reviewcommissie zat niet samen en herbekijkt maandag de tv-beelden van zowel speeldagen 13 als 14.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.