Klaas Vantornout past dan toch voor Koppenbergcross

Klaas Vantornout past dan toch voor Koppenbergcross

Foto: BELGA

Dan toch geen Klaas Vantornout in de Koppenbergcross zondag. De Belgische kampioen heeft teveel last van zijn val in Zonhoven en geeft forfait voor de tweede manche van de BPost Bank Trofee.

Veldrijden op Sportwereld.be

Klaas Vantornout kwam afgelopen zondag in Zonhoven stevig ten val tegen een nadar. “Er is sprake van een ernstige verstuiking en een licht scheurtje in een schouderspier”, meldde zijn team eerder deze week. Toen leek het er nog op dat Vantournout toch zou kunnen starten in de Koppenbergcross. Het bleek ijdele hoop.

Vantornout kent een moeilijke start van het seizoen. Hij sukkelde de afgelopen weken ook al met gezondheidsproblemen en moest een antibioticakuur volgen. "Dit is jammer", zei ook manager Jurgen Mettepenningen. "Maar die schouder is nog niet voldoende hersteld. Hij heeft getraind deze week. Het ging goed, maar die schouder begon dan weer op te spelen en het is beter dat hij zondag niet start. De Koppenbergcross is een wedstrijd die je op vol vermogen moet kunnen rijden. Dat kan hij momenteel niet en dan heeft het geen zin om daar te starten." Normaal hervat Vantornout volgend weekend. "Als hij geselecteerd wordt voor het EK in Huijbergen op 7 november, dan start hij daar", aldus Mettepenningen. "Is dat niet het geval, dan hervat hij in Ruddervoorde op 8 november."
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.