Stichting Lezen Vlaanderen wordt Iedereen Leest

Stichting Lezen Vlaanderen, het Vlaamse platform voor leesbevordering, verandert van naam naar Iedereen Leest. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) vrijdag bekendgemaakt op de openingsavond van de 79ste Boekenbeurs in Antwerp Expo. De naamsverandering moet de toekomstige opdracht en slogan van de organisatie kracht bijzetten: ‘Meer leesplezier, meer lezers!’.

Stichting Lezen Vlaanderen werd in 2002 opgericht en stampte als netwerkorganisatie en expertisecentrum initiatieven als de Jeugdboekenweek, Voorleesweek, Boekbaby’s en de Kinder- en Jeugdjury uit de grond. De nieuwe naam Iedereen Leest neemt de organisatie over van een van haar bestaande en meest bekende projecten: een campagne en website waarop mensen elkaar leestips geven. Die blijft overigens bestaan, maar dan als Lezers tippen lezers.

De naamswijziging van Stichting Lezen moet onderstrepen dat de toegang tot lezen voor iedereen mogelijk moet zijn en dat leesplezier cruciaal is om de geletterdheid te bevorderen. ‘De nieuwe naam ademt openheid en vastberadenheid en houdt een belofte in voor de toekomst: iedereen aan het lezen krijgen’, zegt minister Gatz. ‘Een ambitie die ik graag wil ondersteunen.’

Iedereen Leest heeft van 31 oktober tot 11 november een stand op de Boekenbeurs, zodat ook het grote publiek kennis kan maken met de nieuwe naam en huisstijl.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees