Jolien Verschueren zweeft over de Koppenberg

Jolien Verschueren liet er weinig twijfel over bestaan wie de Koppenbergcross zou domineren. Vanbij de start nestelde ze zich in de voorste gelederen en hield stand tot aan de streep. Nooit eerder won een Belgische op de bult van Melden.

Dit is mijn mooiste overwinning. Deze dag vergeet ik nooit. Ik wist natuurlijk wel dat ik kon winnen. Vorig jaar werd ik hier tweede. Maar toch, dit is wel heel speciaal. Ik wist dat er me veel mensen zouden komen aanmoedigen. Maar zoveel mensen die mijn naam riepen. Ik krijg er nog altijd kippenvel van” stelde Jolien Verschueren na afloop die vooral verbaasde met het machtsvertoon dat ze als lichtgewicht kon etaleren. “Hoe zwaarder de omloop, hoe liever ik het heb. Dus je kan de Koppenberg zeker bij mijn favoriete omlopen rekenen” aldus de 25-jarige crossmeid uit Kruishoutem na haar zesde voltreffer van dit seizoen.

“Vanwaar ik al die kracht haal? Ik heb daar ook niet echt een verklaring voor, maar ik train wel heel hard en ook heel graag op dergelijke omlopen. Ik denk dat mijn verleden bij de nevenbonden me nu goed van pas komt” aldus de renster van het Young Telenet Fidea Team die de job van voltijdse kleuterjuf combineert met haar crosscarrière. En dus komt het weekje herfstvakantie haar met het oog op het EK van volgende zaterdag in het Nederlandse Huijbergen goed van pas. “Ik heb nog wel wat werk voor school, maar ik kan mijn voorbereiding nu in ieder geval beter plannen dan vorig jaar. Toen diende ik tijdens de week les te geven en kon ik pas hals over kop deelnemen aan de Europese titelstrijd. Ideaal was dit niet”.

Jolien Verschueren is met haar knappe zege ook de tussentijdse leider in het klassement van de Bpost Banktrofee. Met een voorsprong van meer dan anderhalve minuut zit ze in zetel voor het vervolg van dit regelmatigheidscriterium. “Toch denk ik nog niet aan de eindzege en stel me ook geen andere grote doelen. Ik bekijk het allemaal van cross tot cross”. Jolien Verschueren op één en Femke Van Den Driessche op twee. Dat was een nog grotere verrassing dan de zege van Verschueren. “Ik wist niet dat ik dit kon. Ik heb hier vandaag mezelf ontdekt” stelt de amper 19-jarige Femke Van Den Driessche. “Ik ben al goed sinds mijn veldrit. Ik vreesde voor een dipje maar kan mijn regelmaat best aanhouden. Dat verrast me. Maar tweede op de Koppenberg? Dat is niet te geloven” aldus de renster van het team Kleur Op Maat No Drugs die toekomstgericht op het veldrijden blijft inzetten.

Corrigeer