Belgen komen met één medaille terug van WB Baanwielrennen in Colombia

Belgen komen met één medaille terug van WB Baanwielrennen in Colombia

Enkel Lotte Kopecky mocht het podium betreden. Foto: BELGA

De Belgische pistiers keren met 1 medaille, zilver voor Lotte Kopecky in de scratch, huiswaarts na de eerste Wereldbeker piste van het seizoen in het Colombiaanse Cali. De Belgische achtervolgingsploeg stelde teleur en werd uitgeschakeld in de kwalificaties.

Aan de Wereldbeker in Cali nam zowel Jolien D’hoore als Jasper De Buyst niet deel. Dus dienden de andere pistiers voor succes te zorgen. De Belgische achtervolgingsploeg moest de broodnodige punten pakken met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen, maar dat lukte niet met een vijftiende plaats op achttien deelnemers. Hoogstwaarschijnlijk valt daarmee nu het doek over deze poging, aangezien er al mirakels dienen voor te vallen in de Wereldbekers van Hongkong en Nieuw-Zeeland, en het WK in Londen, om zich nog te kwalificeren. “Het is nu overduidelijk dat het game-over is”, aldus De Ketele na afloop in een korte reactie, al moet de definitieve beslissing daarover nog bij de Wielerbond gemaakt worden.

De Ketele nam deel aan het omnium en werd vijftiende. De zege ging er naar de Rus Viktor Manakov met 182 punten. De Duitser Roger Kluge totaliseerde 178 punten en Europees kampioen in het omnium Elia Viviani werd derde met 173 punten.

In de ploegkoers werd België, met Lindsay De Vylder en Moreno De Pauw, negende (op elf deelnemers) op twee winstronden van de Duitse winnaars Kersten Thiele en Leon Rohde. In de individuele achtervolging was Jonathan Dufrasne goed voor een achtste plaats en ging het goud naar de Duitser Domenic Weinstein.

Een opsteker was er wel voor Lotte Kopecky die zilver pakte in de scratch, goed voor haar eerste medaille in een Wereldbeker bij de elite. In het omnium bezet ze uiteindelijk de zestiende plaats. Winst was er voor de Britse en olympische kampioene Laura Trott met 213 punten. De Franse Laurie Berthon pakte zilver met 160 punten en de Amerikaanse Sarah Hammer keert huiswaarts met brons.

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.