Julien Gorius: “Voldoende gewapend voor wedstrijd tegen Club”

Julien Gorius: “Voldoende gewapend voor wedstrijd tegen Club”

Gorius in actie tegen Lokeren: ‘Het was echt niet goed.” Foto: Photonews

De tweede opeen­volgende thuisnederlaag kwam hard aan bij Julien Gorius. De Fransman was streng. “Het was echt niet goed tegen Lokeren”, klonk hij bitter. “Nu moeten we keihard werken, want de verplaatsing naar Club Brugge is geen geschenk.”

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Al na amper twee minuten werd Racing Genk koud gepakt op een standaardsituatie. Julien Gorius kan het moeilijk vatten dat bepaalde informatie in de wind werd geslagen. “Vooraf was iedereen gebrieft dat we attent moesten zijn bij de vrije trappen van Patosi. Er zijn ook afspraken gemaakt wie voor de nodige dekking moest zorgen. Toch stond Ngolok moederziel alleen. Dat betekent dat we niet voldoende concentratie opbrachten.”

Nul op negen. In een week tijd verhuist Racing Genk daardoor van de hemel naar het vagevuur. Gorius is er het hart van in. “Intriest is dit. Het is alsof we alles waar we drie maanden zo hard voor geknokt hebben in een keer weggeven. Ik zag dat sommige jongens het moeilijk hadden toen de ­atmos­feer in het ­stadion wat grimmiger werd. Een jongen als ­Timothy Castagne bijvoorbeeld. Maar ik zal hen altijd moed blijven inspreken. Omdat ik weet dat ze veel kwaliteiten hebben. Maar ze moeten zich ook doorheen zo’n proces knokken.”

Het getormenteerde Genk moet eind deze week op zoek naar eerherstel bij Club Brugge. “Ik zeg niet dat dit een geschenk is. Maar er bestaan in de Belgische competitie geen gemakkelijke wedstrijden. Tien dagen geleden werden we nog geroemd voor ons sterke blok. Het kan toch niet dat we dat op één week tijd kwijtgespeeld zijn. We gaan deze week keihard werken. Dan ben ik ervan overtuigd dat we voldoende gewapend zijn om in Brugge goed voor de dag te komen.”

Corrigeer