Tragisch einde voor Belgische recordatleet

Tragisch einde voor Belgische recordatleet

Foto: Belga

Ronald Desruelles, een voormalige atleet die het Belgisch record op de 100 meter op zijn naam heeft staan en zich tweemaal plaatste voor de Olympische Spelen, is overleden. Hij verhing zich in zijn appartement in het Thaise Phuket.

Desruelles (60) was eigenaar van drie restaurants in Patong maar kon de huur van zijn appartement en de lonen van zijn werknemers niet meer betalen. Het was zijn vriendin van 30 die hem zondagavond vond in de badkamer.

Ronald Desruelles, een Antwerpenaar, was in de jaren 70 en 80 erg succesvol in de atletiek.De Antwerpenaar is met een chrono van 10.02 nog steeds Belgisch recordhouder op de 100 meter. In het verspringen moet hij met 8,08m alleen Erik Nys (8,25m) laten voorgaan.

Op de 60 meter indoor verzamelde Desruelles medailles op EK’s (1x goud, 1x zilver, 2x brons) en WK’s (1x brons), met als hoogtepunt de Europese titel in 1986 in Madrid. Ook in het verspringen pakte hij op het EK indoor een medaille, in 1978 zilver in Milaan. Zijn Europese indoortitel van 1980 in het Duitse Sindelfingen moest hij inleveren na een positieve dopingtest.

Ronald Desruelles, die in 1979 de Gouden Spike won, is de oudere broer van Patrick Desruelles, meervoudig Belgisch kampioen polsstokspringen. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer