Duikt naast Zdenek Stybar ook Lars Boom deze winter terug het veld in?

Duikt naast Zdenek Stybar ook Lars Boom deze winter terug het veld in?

Boom, Nys en Stybar domineerden enkele jaren geleden nog de cross Foto: Belga

Mag Sven Nys zich in zijn afscheidsjaar in het veld nog een paar keer meten met zijn oude rivalen Zdenek Stybar en Lars Boom? Het begint er stilaan zo naar uit te zien. De twee voormalige wereldkampioenen hebben immers weer zin gekregen in een klein zijstapje naar het veld. Het is nu nog enkel wachten op de toestemming van hun werkgevers (Etixx-Quick Step en Astana) en akkoorden rond het startgeld.

Zondag vertelde Etixx-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters al dat de kans bestaat dat Zdenek Stybar toch een paar veldritten zal rijden deze winter. Momenteel zouden er al onderhandelingen over het startgeld gevoerd worden tussen de Tsjechische renner en de crossorganisatoren van Loenhout (29 december), Baal (1 januari) en Leuven (3 januari). Zijn crossfietsen staan alleszins al klaar voor competitie, zo luidt het.

En ook Lars Boom is ondertussen opnieuw op zijn veldritfiets gedoken. De Nederlandse wereldkampioen van 2008 is pas terug van zijn huwelijksreis en heeft ondertussen 40 crossbanden gekocht. De goede verstaander weet dan uiteraard hoe laat het is. Zijn manager Rik van Dongen bevestigde aan het Algemeen Dagblad dat Boom inderdaad plannen heeft om deze winter een aantal veldritten te gaan rijden. "Binnenkort gaan we bespreken hoe hij het oppakt", zegt Van Dongen.

De laatste veldrit van Lars Boom dateert al van het Nederlands Kampioenschap van 2013 (hij werd er tweede). Waarom zou de 29-jarige wielrenner nu plots toch terug het veld induiken? "Omdat het plezant is en omdat het een goeie training is", verklaart Boom vandaag in Het Laatste Nieuws. "Ik moet een moment zoeken dat het past in mijn programma. En ik moet nog toestemming krijgen van de ploeg. Zonder hun goedkeuring doe ik niets. Astana doet traditioneel niet mee aan de Omloop. Bij Rabobank en Belkin was die koers een belangrijke eerste afspraak in het seizoen. De opbouw ernaar viel moeilijk te combineren met de cross. Bij Astana komen de eerste grote doelen iets later, dat maakt dat ik iets meer ruimte heb in mijn kalender. Eind deze maand zit ik samen met de ploeg om mijn programma te bespreken, dan wil ik hun mijn idee voorleggen. Ik denk niet dat ze het erg zullen vinden."

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.