Een tweede Bermudadriehoek? 22 scheepswrakken gevonden rond Griekse archipel

Een tweede Bermudadriehoek? 22 scheepswrakken gevonden rond Griekse archipel

De Fourni-archipel bestaat uit dertien eilanden. Foto: *

Heeft Griekenland een eigen Bermudadriehoek, een plaats waar schepen zomaar op mysterieuze wijze verdwijnen? De kans is klein, maar toch kon een team van archeologen hun ogen niet geloven toen ze liefst 22 scheepswrakken gevonden rond één eilandengroep.

De uitzonderlijke vondst rond de Fourni-archipel is meteen goed voor twaalf procent van alle scheepswrakken die ooit gevonden werden in Griekse wateren.

De meeste wrakken dateren van rond 600 à 700 voor Christus, een moment dat de dertien eilanden van de archipel een belangrijk onderdeel vormden van een handelsroute tussen Griekenland, Egypte en Cyprus.

Ondanks de al indrukwekkende vondst is het team van Britse en Griekse maritieme archeologen ervan overtuigd dat er nog een pak scheepswrakken te vinden zijn. “In een omgeving van ongeveer 45 vierkante kilometer minstens 40”, zegt de Griekse missieleider George Koutsouflakis. “Normaal gezien vinden we maar vier of vijf wrakken per seizoen. In het beste geval. Niemand had dit zien aankomen. Er lagen echt overal scheepswrakken.”

De ‘echte’ Bermudadriehoek ligt in de Atlantische Oceaan: tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico. Vanaf de twintigste eeuw doken er meermaals verhalen op van mysterieus verdwenen vliegtuigen en schepen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees