Slimme armband houdt bejaarde ouders in het oog

Slimme armband houdt bejaarde ouders in het oog

Foto: embracelet / IF

Zembro, een slimme armband die familieleden van ouderen alarmeert als er iets met hen aan de hand is, wordt dit najaar gelanceerd. Het is een initiatief van een groep Vlaamse ondernemers en CD&V-voorzitter Wouter Beke.

“Bij een noodsituatie functioneert Zembro als een gsm (je kan ermee spreken en luisteren) en als een gps die ook de locatie doorstuurt”, zegt Van der Linden. Bij de armband hoort de Zembro app, waardoor de familie steeds verbonden is met de senior die de armband draagt. Wanneer die alarm slaat, krijgen alle connecties die de Zembro app hebben geïnstalleerd een melding.

Het idee voor Zembro, oorspronkelijk gestart als Embracelet, is ontstaan na een gezamenlijke zakenreis van een twintigtal Belgische ondernemers naar San Francisco in september 2013. Onder hen ook een politicus namelijk CD&V-woordvoerder Wouter Beke. En verder onder meer Marc Coucke, CartaMundi-topman Chris Van Doorslaer, Eneco-topman Christophe Degrez, Famous-oprichter Marc Fauconnier en JBC-topman Bert Claes.

“Na zes maanden testen met Embracelet zijn we klaar om het toestel op de markt te brengen” , zegt woordvoerder Wim Van der Linden

De discrete maar slimme armband is vederlicht, waterdicht en heeft overal in Europa ontvangst. Een beetje zoals de gsm, maar die laten mensen al eens rondslingeren. De armband, die om de tien dagen om opgeladen worden, draag je altijd om de pols.

Echt goedkoop is het niet. Om bij de Zembro service aan te sluiten betaal je een éénmalige activering van 49 euro en dan 9,50 euro per maand. De armband zelf kan je kopen of huren. De eenmalige aankoopprijs bedraagt 399 euro of je kan opteren voor een contract op 2 jaar aan 18 euro per maand. Wanneer je opteert voor de huur, betaal je 29 euro per maand plus een waarborg van 200 euro. Info: Zembro.com

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees