Auto rijdt Van der Poel onderuit: "Aan een ramp ontsnapt"

Auto rijdt Van der Poel onderuit: "Aan een ramp ontsnapt"

Foto: Twitter

Mathieu van der Poel, herstellend van een knieletsel, is ontsnapt aan een nieuwe zware blessure. Op zijn allereerste training met de ploegmaats van BKCP-Corendon werden hij en Wietse Bosmans aangereden door een onoplettende automobilist. “De voet van Mathieu is in het wiel van Wietse gedraaid”, zegt manager Christoph Roodhooft. “Gelukkig is het kader van de fiets gebroken. Anders was zijn enkel helemaal over.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Het gebeurde gisteren aan Bobbejaanland, dat in deze ­ongewoon warme dagen een recordaantal bezoekers trekt. “Er stond een file aan te schuiven om binnen te rijden”, zo reconstrueert Christoph Roodhooft. “We waren met onze ploeg misschien tweehonderd meter onderweg. Voor Mathieu was het in zijn revalidatie de eerste training met de groep. Plots besliste een chauffeur om rechtsomkeer te maken. Hij draaide bruusk en reed in een brede bocht over het fietspad heen. Wietse Bosmans kon hem net ontwijken, maar nam in zijn manoeuvre Mathieu mee. Zijn voet draaide in het wiel van de fiets van Wietse. Gelukkig is het kader gebroken, anders was zijn enkel helemaal over geweest. We zijn hier aan een ramp ontsnapt. Mathieu liep alleen snijwonden op. Hij kon de training uiteindelijk verder zetten. Dit mag zijn geplande comeback in Koksijde (22/11) normaal gezien niet in het gedrang brengen. We konden er op het einde zelfs om lachen.”

De voorziene comeback van Van der Poel in de Wereldbekerwedstrijd in Koksijde, op 22 november, komt niet in het gedrang.

Vincent Baestaens onder het mes

Ook de oorzaak van de onregelmaat in de prestaties van Vincent Baestaens werd gisteren achterhaald. BKCP maakt bekend dat de Tremelonaar geplaagd wordt door "een ontsteking onder de uitgroeiende wijsheidstand rechtsonder in zijn mond". Die tand en een aangrenzende kies worden vrijdag door specialist Jan Van de Perre in het Heilig Hartziekenhuis van Lier operatief verwijderd.

”Leuk is anders, maar ik ben blij eindelijk te weten waar mijn onregelmatige prestaties aan te wijten zijn. Vorige week woensdag in Tabor voelde ik mij prima, zondag op de Koppenberg geraakte ik bij manier van spreken niet vooruit. Tijdens de ploegtraining van vandaag kon ik alleen een basistempo aan. Mijn tandarts vertelde mij dat die ontsteking de oorzaak is van het feit dat ik mijn hartslag niet kan opdrijven”, verduidelijkt Baestaens. “Of ik na de ingreep komend weekend aan de slag kan in Ruddervoorde weet ik niet. Voor het EK, zaterdag in het Nederlandse Huijbergen, werd ik door mijn mindere prestaties niet geselecteerd.”

Corrigeer