Donderdag opnieuw “belangrijke onthulling” over Mars

© REUTERS

Is er sluitend bewijs dat er leven op Mars mogelijk is?Het gerucht gaat de ronde op het internet sinds de NASA aankondigde dat het donderdag opnieuw met een “belangrijke” onthulling komt over de Rode Planeet.

mtm

Het gaat om de resultaten van het 670 miljoen dollar kostende MAVEN-project, meldt de ruimtevaartorganisatie. MAVEN is een ruimtesonde die onder meer onderzoekt waarom Mars geen atmosfeer heeft, wanneer die verloren ging en waarom precies. De ruimtesonde werd in november 2013 gelanceerd en bereikte in september van vorig jaar de Rode Planeet.

“Met MAVEN proberen we een inzicht te krijgen in de geschiedenis van de atmosfeer en het klimaat van Mars”, luidde het toen. “Om zo te kunnen bepalen of de planeet bewoonbaar is.”

Afgelopen september meldde de NASA nog dat er vloeibaar water stroomde op Mars. Volgt donderdag dan de aankondiging dat er wel degelijk leven mogelijk is op de Rode Planeet? Voorlopig is het nog koffiedik kijken, maar volgens de ruimtevaartorganisatie gaat het wel om een “zeer belangrijke” onthullling:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De persconferentie in het NASA-hoofdkwartier in Washington zal donderdagavond starten om 20 uur Belgische tijd en zal hier live te volgen zijn.

Aangeboden door onze partners

IN HET NIEUWS.