44-jarige Rebellin weet van geen ophouden

44-jarige Rebellin weet van geen ophouden

Foto: Photonews

Wielrenner Davide Rebellin (44) zal ook volgend seizoen nog aantreden voor het procontinentale team CCC Sprandi Polkowice. Dat heeft de Italiaan woensdag op Facebook bekendgemaakt.

Wielrennen op Sportwereld.be

Rebellin kreeg in 1992 voor het eerst een profcontract bij GB-MG Maglificio, hij zal dus aan zijn 24e seizoen als prof beginnen. Sinds 2013 rijdt Rebellin voor CCC.

“Het hart heeft altijd het laatste woord”, zo klinkt het op zijn Facebook-website. “Aangezien mijn lichaam en hoofd klaar zijn voor nieuwe gevechten, ga ik nog een seizoen op zoek naar meer emoties die ik met iedereen wil delen. Het enthousiasme van een kind in combinatie met 23 seizoenen ervaring, met ups en downs, zullen me helpen alles te geven!”

Rebellin heeft een rijk palmares met onder meer zeges in Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl (3x), de Amstel Gold Race, de Clasica San Sebastian, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico. Dit jaar pakte de Italiaan nog een etappezege in de Ronde van Turkije, zegevierde hij in de Coppa Agostoni en werd hij vijfde in de Brabantse Pijl.

Rebellins reputatie raakte evenwel besmeurd nadat hij positief bleek te hebben getest op cera tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waar hij zilver won in de wegrit. De Italiaan kreeg een schorsing van twee jaar, maar keerde daarna terug in het peloton.

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.