“Als je ziet hoe Schauvliege erbij loopt. En dat moet dan ons land vertegenwoordigen”

“Als je ziet hoe Schauvliege erbij loopt. En dat moet dan ons land vertegenwoordigen”

Foto: BELGA

Minister Joke Schauvliege kan de hetze rond haar persoon wel relativeren. Dat bewijst ze komende maandag in het 2BE-programma ‘Lookalikes’, waar ze een bedrijfsleidster speelt die de tweelingzus van Schauvliege kon zijn. Ze spaart zichzelf ook niet: ‘Als je ziet hoe Joke Schauvliege erbij loopt… geen uitstraling en dat moet dan ons land vertegenwoordigen’, klinkt het uit de mond van Christel.

Presentator Piet wordt uitgenodigd in het kasteel van de decadente en neerbuigende ‘dubbelgangster’ van Joke Schauvliege: bedrijfsleidster Christel Dequinnemaere. Naast enkele vernietigende commentaren over de minister laat Christel zich ook nog op een andere manier opmerken. “Dat is hier aaaaaaaallemaal van mij”, roept ze over haar territorium.


Piet gaat ook op bezoek bij de ‘Lookalike’ van Herman Brusselmans: dokter Eugène Stockman. Dokter Stockman werd vier jaar geleden geschorst na een zware medische blunder en heeft het daar nog steeds moeilijk mee. “Herman Brusselmans zit daar op de boekenbeurs zijn boeken te signeren en hij denkt dat iedereen hem kent, maar oud-patiënten van mij denken dat ik daar zit he”, vertelt hij vol overtuiging aan Piet wanneer het gaat over zijn opvallende gelijkenissen met de schrijver.

Verder gaat Piet op zoek naar Dominique Willaert, de ‘dubbelganger’ van Jo Vally en de overwerkte huismoeder Els Op De Beeck die door het leven gaat als de ‘dubbelgangster’ van Saartje Vandendriessche. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees