VOETBAL1ste PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - HOEILAART - Liedekerke op zoek naar top-vijf

Simon Verhavert: “De linkse kolom is ons minimale doel”

Simon Verhavert: “De linkse kolom is ons minimale doel”

Simon Verhavert (rechts): “Sportief trekken we ons goed uit de slag.” Foto: dsjdsj

Liedekerke -

De Liedekerkse spits Simon Verhavert wil zondag graag de volle buit op de Heuvelkouter houden. Mits thuiswinst tegen Hoeilaart springt Liedekerke haasje over met de komende tegenstrever en is de top-vijf een feit.

Hoeilaart werd op eigen terrein uit de beker gewipt door derdeprovincialer Zuun. Dat nodigt uit voor een nieuwe kastijding?

Simon Verhavert: “Een gewond dier is vaak gevaarlijk. We zijn dus best op onze hoede voor een tegenstrever die momenteel toch één punt meer telt dan Liedekerke. Ik kan me inbeelden dat de coach zijn spelers na de bekeruitschakeling op hun nummer zette en nu een reactie verwacht. Op eigen veld gaan we sowieso voor de volle buit. Vorig jaar vielen we spectaculair stil na een super-start. Dit keer staken we niet zo geweldig van wal, maar we willen wel regelmatig blijven presteren. We beschikken nu over een bredere kern waarmee we een terugval moeten kunnen vermijden. De linkse kolom vormt ons minimale doel. Indien we eens een reeks kunnen neerzetten, zit er zelfs meer in.”

Beschik jij ondanks de loodzware concurrentie over een vaste stek in de vuurlinie?

“Een vaste stek werd me nog nooit beloofd door de coach. Ik moet me echt wel bewijzen op elke training. We beschikken over een goed uitgebalanceerde kern zodat er geen sprake is van kwaliteitsverlies indien de coach wissels doorvoert. Dat vormt toch het verschil met vorig jaar. Frisse invallers kunnen zelfs voor een toegevoegde waarde zorgen. Ondanks de vernieuwing van de groep blijft de Liedekerkse inslag duidelijk met naast dorpsgenoten overwegend spelers uit de nabije regio. Het is hier plezant voetballen in een goede sfeer en in een uitstekende accommodatie. Sportief trekken we ons goed uit de slag in eerste. Enkel Diest en Eppegem zijn beduidend sterker dan Liedekerke. Die clubs staan verder in hun groeiproces.”

Jij verkaste even naar Burst en Wambeek, maar na twee jaar bleek het gras elders al niet meer groener?

“Ik koos voor Wambeek omdat ik zo de kans kreeg in eerste provinciale terwijl Liedekerke toen nog in derde voetbalde. Ik kreeg er wel speelkansen, maar op het einde van de rit degradeerden we en dat was een tegenvaller. Burst werd ook een interessante ervaring om zo eens in een andere provincie ervaring op te doen. Ik keerde met veel plezier terug naar de vrienden in Liedekerke, want na twee jaar besefte ik dat vooral voetbalplezier belangrijk is op ons niveau. Op dat vlak kom ik nergens beter aan mijn trekken dan in mijn eigen dorp. Zo lang ik hier kan spelen, wil ik nooit meer weg.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio