Volledig Belgisch podium bij beloften op EK veldrijden

Quinten Hermans heeft zaterdag de Europese titel veroverd op het EK veldrijden voor beloften in Nederland. Hij haalde het voor twee landgenoten: Daan Hoeyberghs en Eli Iserbyt, een volledig Belgisch podium dus in Huijbergen.

Veldrijden op Sportwereld.be

Na het succes van Femke Van Den Driessche ging de Belgische selectie bij de mannen beloften gewoon op haar elan door. Quinten Hermans, die vorige week al zijn ambitie uitsprak na zijn zege op de Koppenberg, nam meteen een goede start. Toen ploegmaat Eli Iserbyt een gaatje liet op de loopstrook, muisde de renner van het Young Telenet Fidea Cycling Team er vanonder. "Ik dacht nog dat het te vroeg was", zei hij na afloop, "lange tijd bleef mijn voorsprong hangen op tien seconden. Niet gek veel, ik twijfelde even om de anderen te laten terugkomen. Maar opeens werd de kloof groter. Ik bleef ook constant dezelfde rondetijden neerzetten, dus op het eind begon ik er wel in te geloven. Ik ben heel trots op deze trui en het zal speciaal zijn om er mee rond te rijden."

Achter hem volgde Daan Hoeyberghs die zijn tweede plaats nooit echt bedreigd zag worden. "Quinten was nooit echt ver en ik spaarde me in het begin een beetje", zei hij. "Om dan in één keer het gat te kunnen dichten, maar dat lukte me niet. Ik bleef hangen op zeven seconden, Quinten was sterker. Ik kan leven met deze tweede plaats. Voor het eerst in mijn carrière voelde ik me goed op een kampioenschap en dat doet me plezier."

Eli Iserbyt, vorig jaar Europees kampioen bij de junioren, pakte in zijn eerste jaar bij de beloften een bronzen medaille. "Nochtans had ik niet zo'n goede dag", zei hij. "Lange tijd reed ik in vierde of vijfde positie, maar bij het ingaan van de laatste ronde zag ik dat mijn achterstand niet zo groot was voor een bronzen medaille en besloot ik toch nog eens alles te geven. Goed uiteindelijk voor die derde plek. Ik ben daar tevreden mee."

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.