Onwaarschijnlijk: doelman Dutoit bezorgt STVV gelijkspel in Lokeren

STVV-doelman William Dutoit heeft zich tot de verrassende held gekroond van de clash tussen Lokeren en STVV op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League. Eerst stonden de Truienaars nog op hun achterste poten toen Lokeren gewoon doorspeelde én scoorde toen Bagayoko bleef liggen, maar in blessuretijd zorgde uitgerekend de mee opgerukte doelman Dutoit ervoor dat de Limburgers alsnog met een punt naar huis konden. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lokeren en STVV maakten er op Daknam allesbehalve een aantrekkelijke pot voetbal van. In een partij met een laag tempo moesten de toeschouwers zich verwarmen aan halve kansjes: eerst een heet standje voor doel van Davino Verhulst, daarna kon Koen Persoons een voorzet van Evariste Ngolok niet genoeg raken om gevaarlijk te zijn. Pas op slag van rust schrok het publiek wakker toen Edmilson Junior met een slim lobpassje van Yuji Ono vrijgespeeld werd in de zestien, maar de snel uitgekomen Verhulst smoorde het schot van Edmilson in zijn handschoenen.

Na rust was het weer de Braziliaanse Belg die met de aandacht ging lopen. Edmilson werd helemaal alleen voor Verhulst gezet, leek er voorbij te gaan, maar ging dan onbegrijpelijk voor de schwalbe in plaats van de bal in het doel te schuiven. Scheidsrechter Bram van Driessche nam de enige juiste beslissing en trakteerde de winger op geel.

Het was wachten tot de vlam in de pan sloeg, maar jammer genoeg gebeurde dat wel op omstreden manier. STVV-verdediger Mamadou Bagayoko kwam op een hoge bal keihard in botsing met zijn eigen doelman en bleef geblesseerd liggen net voor de eigen doellijn. Daarop belandde de bal in Lokerse voeten, maar bij STVV keek iedereen naar de roerloze Bagayoko. Ref Van Driessche, die eerder de fase met Edmilson wel goed inschatte, maakte de fout het spel niet te laten stilleggen. Lokeren en Marko Miric profiteerden daar optimaal van: de Servische aanvaller was ruim achter de laatste man van STVV blijven hangen, maar zijn buitenspelpositie werd opgeheven door de geblesseerde Bagayoko. Moederziel alleen trapte Miric meedogenloos de openingstreffer op het bord. Bijzonder onsportief.

Het was wachten op gerechtigheid tot blessuretijd. Uitgerekend de mee opgerukte STVV-doelman William Dutoit werkte een indraaiende hoekschop van Rob Schoofs over de lijn, al leek hij daarbij Lokeren-doelman Verhulst wel stevig te hinderen. In wat ondertussen een knotsgekke slotfase geworden was, zou Dutoit zich nog tot de ultieme held kronen door nog een schot van ex-STVV'er Denis Odoi uit zijn doel te ranselen.

STVV staat door het punt bij Lokeren voorlopig in de top zes, maar kan nog ingehaald/voorbijgestoken worden door KV Kortrijk en Racing Genk. Lokeren hijst zich onder bewind van Georges Leekens langzaam maar zeker uit de gevarenzone.

Bekijk hier alle opstellingen!

Herbeleef de match hier van fase tot fase!

Belangrijkste fases:

15’ Het eerste hete standje is afkomstig van de Kanaries die een corner verwerken in een doelkans die een attente Verhulst wegbokst

17’ Lokeren reageert met een veel heter standje. Ngolok schuift de bal naar voor vanaf de flank maar de inlopende Persoons kan het leer net niet goed genoeg raken waardoor de bal in corner gaat. Die levert niets op.

41’ STVV voetbalt eens een mooie kans bij elkaar. Ono ziet Edmilson goed lopen en stift hem over de defensie naar de geblondeerde middenvelder die zijn poging bij de goed uitgekomen Verhulst ziet eindigen.

47’ Na een splijtende steekpas staat Edmilson plots oog in oog met Verhulst. Die wordt door de STVV’er slim omspeeld maar dan gaat Edmilson net iets te graag plat om geloofwaardig te zijn. Hij krijgt geel onder zijn neus geschoven terwijl STVV schreeuwt om een penalty.

55’ Edmilson legt aan en schiet dan hoog over. Het is triestig om zeggen maar het is tekenend voor deze match: niet veel soeps.

70’ GOAL! Bagayoko komt keihard in botsing met Dutoit en blijft liggen. Heel STVV lijkt te verwachten dat ze bij Lokeren het spel stilleggen maar dat gebeurt niet. Integendeel, de bal wordt naar Miric gespeeld die zonder veel tegenstand van Sint-Truiden het leer in de verste hoek jaagt. Bij STVV krabben ze zich verbaasd in het haar over deze situatie maar het doelpunt geldt wel degelijk.

90+3' GOAL! De corner van de laatste kans voor de Kanaries is raak! Iedereen springt naar de bal die richting eerste paal wordt geslingerd waar het leer in het tumult schijnbaar door de meegekomen Dutoit wordt geraakt en zo tegen de touwen verdwijnt. Heel STVV reageert lyrisch na deze gekke slotfase. 

90+7' Wat een gekke slotfase die alles geeft wat we zo lang hebben moeten missen. Een hoop getrap voor het doel van Dutoit met als slot Odoi die zijn poging ziet eindigen bij een attente doelman. 
 

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden