Dit is de nieuwe outfit van de Rode Duivels: fluogele accenten

De Belgische voetbalbond stelde op Twitter fier de nieuwe uitrusting van de Rode Duivels voor. Vijf Duivels (De Bruyne, Chadli, Witsel, Hazard en Kompany) presenteren de kit 2016/2017 waarin de drie kleuren van de Belgische vlag (rood, zwart en (fluo)geel) zijn verwerkt. Het shirt is overwegend rood, met bovenaan zwart en gele verticale strepen. Die zijn doorgetrokken naar de (zwarte) broek. De rode kousen kregen bovenaan een gele en zwarte band. In deze outfit zullen de Belgische topvoetballers deze zomer op het EK naar eeuwige roem op zoek gaan...

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Sinds het WK in Brazilië werd Adidas de nieuwe kledijsponsor van de Rode Duivels maar de EK-kwalificatiecampagne werd nog afgewerkt in een nogal universeel rood truitje waar wel wat protest op kwam. Er was toen volgens Adidas te weinig tijd om een eigen ontwerp uit te werken.

"Op de subtiele Belgische vlag in de kraag en het bondslogo na, is gekozen voor fluorescerend gele accenten om het tenue een frisse, eigentijdse uitstraling te geven", klinkt het nu. "Ook de borst- en rugbedrukking is fluorescerend geel. Aardig detail op de kousen, naast het ontwerp naar de Belgische vlag, is de toevoeging van het woord Belgium."

Aanstaande vrijdag treden de Rode Duivels voor het eerst in het nieuwe tenue aan, in de wedstrijd tegen Italië. De tweede outfit wordt donderdag pas in Parijs voorgesteld, niet door spelers maar door supporters.

Het nieuwe tenue is vanaf vrijdag 13 november verkrijgbaar via officiële verkoopkanalen en vanaf vandaag reeds te bestellen via de officiële Rode Duivels-webshop. Voor en na de wedstrijden tegen Italië en Spanje zal het shirt ook te koop zijn rondom het stadion.
 

Corrigeer

Live uit Frankrijk