Bistro Celto na vijf jaar in Bib Gourmand

Bistro Celto na vijf jaar in Bib Gourmand

Tom en Céline vieren de erkenning samen met hun kinderen Héléne en Julien. Foto: eva

Waregem -

De regio heeft er een nieuwkomer bij in de Bib Gourmand van restaurantrecensent Michelin: de Waregemse Bistro Celto. De zaak wordt uitgebaat door Céline Malysse, dochter van de gewezen uitbaters van de Marquette in Marke en haar man Tom Vermeersch.

Bistro Celto in Waregem is een van de 28 nieuwkomers in de gids Bib Gourmand waarin restaurantrecensent Michelin toprestaurants waar u goedkoop kan eten in opneemt. “Het is echt een volledige verrassing”, zegt het koppel Tom Vermeersch en Céline Malysse die vijf jaar geleden hun eerste zaak startten. “We waren gewoon nieuwsgierig naar welke restaurant in de gids stonden en plots zagen we dat we zelf een van de nieuwkomers zijn. Echt een geweldige verrassing. We zijn enorm trots.”

De vermelding in de gids Bib Gourmand is niet de eerste erkenning voor de Waregemse bistro. “We waren nog maar amper twee jaar open en we kregen al een vermelding in de Gault&Millau met een dertien op twintig. Ook staan we in de Michelingids zelf. Dat is allemaal mooi, maar deze vermelding is nog een stapje hoger. Het is een erkenning voor het hele concept van onze bistro. Iedere dag streven we ernaar om onze klanten topgerechten te serveren aan democratische prijzen.”

INFO

De bistro is alle dagen open, behalve op donderdag en woensdagavond.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio