VeldrijdenVrouwenEuropees kampioenschap - Femke Van Den Driessche bevestigt met Europese beloftentitel haar opvallende vooruitgang

“Hier sta ik zelf ook van te kijken”

“Hier sta ik zelf ook van te kijken”

Femke Van Den Driessche wordt Europees kampioen: “Kippenvel momenten.” Foto: Photo News

Aalst -

Femke Van Den Driessche maakte haar favorietenrol op de Europese titelstrijd bij de beloften helemaal waar. Na haar indrukwekkende tweede plaats op de Koppenberg één week eerder, is haar gouden plak voor de insiders allerminst een verrassing.

De 19-jarige crossmeid uit Aalst hield vooraf mooi de druk af. “Het EK werd iets te veel vergeleken met de Koppenberg. De parcoursen waren echter totaal verschillend. En net daarom wou ik vooraf niet te zegezeker overkomen. Maar eenmaal in de wedstrijd had ik wel een goed gevoel. Toen er wat rensters in het begin van de wedstrijd, bij het schakelen ten val kwamen, kon ik mijn kalmte bewaren. Ik kon rustig naar Maud Kaptheijns toerijden en mijn Nederlandse concurrente nadien zelfs kwijtspelen. Vanaf dit moment tot aan de finish was een zaligmakende periode. De supporters bleven me maar vooruit stuwen. Kippenvelmomenten waren het. Dat heeft zeker geholpen”, aldus Femke Van Den Driessche die anderzijds wel diep moest gaan.

“Het zag er ogenschijnlijk wel gemakkelijk uit, maar ik heb enorm veel afgezien. Ook toen ik een voorsprong had van veertig seconden, dacht ik er geen moment aan om te versagen. Ik had wel door dat ik in de loopstroken door het zand beter uit de voeten kon. Op deze plaats heb ik uiteindelijk ook het verschil kunnen maken”, aldus Femke Van Den Driessche die na afloop een tijdje nodig had om daadwerkelijk te geloven dat ze zich wel degelijk een jaar lang de Europese kampioene mag noemen.

“Een wedstrijd winnen is mooi, maar eerste eindigen op een Europees kampioenschap is toch nog wat anders. Hier sta ik zelf toch ook van te kijken. Er komt veel op je af. Het was nieuw, maar achteraf gezien allemaal best leuk.”

De populariteit rond de persoon van Femke Van Den Driessche nam op een dikke week tijd ongeziene proporties aan. Zelfs in die mate dat ze de voorbije dagen werd bestookt met aanbiedingen van andere ploegen.

“Dat is natuurlijk niet onlogisch want toptalenten liggen niet voor het rapen”, beseft ook Iwan Gevers van Femkes ploeg, Kleur op Maat-Nodrugs. “Maar ik denk dat er momenteel geen enkele aanwijsbare reden is waarom Femke van ploeg zou veranderen. We laten haar gewoon haar ding doen zoals ze het graag heeft. Ik heb de indruk dat haar familie en entourage zich goed voelen bij ons. Bij andere ploegen zou er een grotere inmenging heersen. En dat zou ook zijn invloed op haar prestaties kunnen hebben. Dus houden wat goed is, lijkt me het best.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio