VOETBAL 1sTE PROVINCIALE - Pieter Dezwaef pechvogel bij uitstek bij VK Liedekerke

“Getroost met riante zege”

“Getroost met riante zege”

Pieter Dezwaef: “Eindelijk mocht ik nog eens starten.” Foto: dsj

Liedekerke -

Op de Liedekerkse Heuvelkouter werden de voetbalfans alweer op een spektakelmatch getrakteerd met liefst negen treffers. Linkermiddenvelder Pieter De Zwaef (30) verscheen aan de aftrap, maar viel net voor rust opnieuw uit.

Jij werd één van de slachtoffers van de bredere kern en de scherpere concurrentie op de Heuvelkouter?

Pieter De Zwaef: “Eindelijk mocht ik nog eens starten. Mijn vorige basisplaats dateert al van de wedstrijd tegen Merchtem. Ik genoot met volle teugen nog eens tussen de lijnen te staan, maar mijn rentree werd helaas afgeremd door een blessure na een kniestoot net boven de knie.”

“Ik voelde me goed in mijn vel als linksmidden. Vroeger fungeerde ik eerder als linksback, maar die plaats ben ik kwijt door de komst van een klasbak als Pieter De Kegel. Uiteraard was het balen dat ik naar de kant moest, maar ik kon me wel troosten met de riante overwinning.”

Je bent één van de oudgedienden die de Liedekerkse opgang mee maakte?

“Ik ben aan mijn vijfde seizoen bezig en maakte de groei van derde naar eerste provinciale mee. Voorheen verdedigde ik de kleuren van Borchtlombeek, Wambeek en één jaartje Burst. De Liedekerkse transferpolitiek zorgt ervoor dat de nieuwkomers zich perfect integreren in de groep. Dat lukte ook dit jaar. Zelf ben ik een geboren Liedekerkenaar die er tot zijn 20ste woonde, maar nu huis ik in Denderleeuw in de Kaaistraat op de grens met Liedekerke aan de zogenaamde goede kant van het water.”

“Zondag domineerden we en wonnen we verdiend. Vooral de zware pinkblessure van Dries Cobbaert stemt me evenwel triest. Zijn ontwrichte pink gaf een griezelig beeld. Eerder werd hij ook al afgeremd door en knie- en enkelletsel en bij zijn eerste wedstrijd tussen de palen in de A-ploeg dit seizoen was het alweer prijs.”

Liedekerke sprong over Hoeilaart naar een knappe vierde plaats?

“We draaien opnieuw vlot mee in de schaduw van de toppers, maar willen dit keer ook na Nieuwjaar daar blijven staan.”

“We proberen op Lovenjoel alleszins de lijn door te trekken. Op papier is dat een haalbare kaart, maar vorig jaar gingen we er met 2-1 de boot in. Vechtersploegen liggen ons nu eenmaal niet. We mogen ons niet opnieuw laten verrassen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio