Stad Brussel trekt ‘1.000 woningenplan’ door met 850 woningen

Brussel -

Burgemeester van Brussel Yvan Mayeur (PS), schepen van Woningbouw Mohamed Ouriaghli (PS) en OCMW-voorzitter Pascale Pereita (PS) hebben op het Brusselse stadhuis met een boekvoorstelling een punt gezet achter het in 2006 gelanceerde plan om 1.000 openbare woningen te bouwen. Ze lanceerden meteen een volgende plan om tussen 2013 en 2018 nog eens 850 eenheden neer te zetten.

Het vorige plan betrof de legislatuur 2006-2012 en had zich tot doel gesteld 1.000 middelgrote woningen met sociaal karakter te bouwen. Uiteindelijk werden het er 1.053, waarvan de Grondregie er 579 voor haar rekening nam en het OCMW 474. Al deze woningen zijn vandaag ingenomen.

“De stad zette deze woningen aan een redelijke prijs op de markt en installeerde tegelijk collectieve infrastructuur, zoals een crèche, acht handelszaken, een school, een gezamenlijke consultatie van ONE en Kind & Gezin, een buurthuis, zeventien kantoren, een sociaal restaurant, serviceflats, ...”, feliciteren Mayeur, Ouriaghli en Pereita zich.

Maar het stadsbestuur zegt niet op zijn lauweren te willen rusten en de inspanning voort te zetten. “Gezien de demografische evolutie in onze stad, is een ‘Woningplan 2013-2018’ onontbeerlijk. Eén van de doelstellingen daarin is om meer woningen neer te zetten die aangepast zijn aan specifieke doelgroepen zoals studenten, families en senioren”, besluit het drietal.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees