Google Maps nu ook offline beschikbaar

Google Maps nu ook offline beschikbaar

Foto: AFP

Goed nieuws voor Android-gebruikers: dankzij een update kunnen ze nu ook Google Maps raadplegen zonder verbinding met het internet. De kaarten nemen wel veel geheugencapaciteit in beslag.

De upgrade die Google heeft doorgevoerd van Android Maps zorgt ervoor dat gebruikers ook routebeschrijvingen kunnen opvragen als ze offline zijn. Bovendien kan gezocht worden naar de locaties, openingsuren en telefoonnummers van winkels en bedrijven.

Google hoopt zo tegemoet te komen aan toeristen die plaatsen bezoeken waar ze geen bereik hebben. Bovendien wil de internetgigant zo een nieuwe doelgroep aanspreken in de opkomende markten, waar data-abonnementen nog duur zijn.

Experts waarschuwen wel dat het gebruik van de offline-diensten voor bepaalde goedkopere smartphones problematisch kan zijn. Die hebben namelijk weinig geheugencapaciteit en zouden dus een groot deel daarvan moeten afstaan om de Google-plattegronden offline te kunnen raadplegen. Google liet al weten dat het downloaden van de kaart van een grote stad zoals Londen tot 380 megabyte kan opslorpen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees