Zo bedreigde Benzema ploegmaat Valbuena voor het eerst met sekstape

De sekstape-affaire tussen Karim Benzema en Mathieu Valbuena blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk: op de radiozender Europe 1 waren vandaag enkele fragmenten te horen van een gesprek tussen de spits van Real Madrid, de middenvelder van Olympique Lyon en een derde persoon. Benzema lijkt daarin te fungeren als tussenpersoon voor de afperser(s).

Het gesprek, dat 20 minuten duurt, dateert van 6 oktober jongstleden. Benzema en Valbuena waren toen samen op stage met de Franse nationale ploeg in het trainingscentrum van Les Bleus in Clairefontaine. Op de opnames is te horen hoe Benzema, in het gezelschap van Valbuena, belt met een vriend uit Lyon. Zo zegt de spits op een bepaald moment tegen Valbuena: "Als je wilt dat de tape vernietigd wordt, moet je hem opzoeken in Lyon." Valbuena lijkt het dreigement eerst niet serieus te nemen, waarop Benzema via de telefoon aan de afperser zegt: "Ik denk niet dat hij ons au sérieux neemt". Valbuena begint vervolgens te vermoeden dat het dreigement serieus is, en vraagt of er tatoeages te zien zijn. Waarop Benzema antwoordt: "Je ziet alles". Valbuena windt zich op, maar Benzema zegt enkel nog: "Je doet wat je wilt, maar ik heb je verwittigd. Nu moet je je eigen zaakjes regelen. Geef je telefoonnummer, ik geef het aan hem door en dan kunnen jullie elkaar ontmoeten."

De onthullingen van Europe 1 brengen Benzema in diskrediet. Die diende al klacht in tegen de radiozender wegens het lekken van vertrouwelijke informatie, en reageerde al via zijn advocaat Sylvain Cormier: "Welke fragmenten hebben ze uitgekozen? De slechtste." Cormier houdt vol dat zijn cliënt onschuldig is en geen enkele rol speelde in de poging tot afpersing.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.