Wouter Deprez richt pijlen nu op Vlaamse regering

Wouter Deprez richt pijlen nu op Vlaamse regering

Wouter Deprez. Foto: Florian Van Eenoo

Cabaretier Wouter Deprez richt zich voor een beter bosbeleid deze keer tot minister-president Geert Bourgeois en diens Vlaamse regering.

Wouter Deprez ging de voorbije weken al meermaals in de clinch met Vlaams minister voor Milieu Joke Schauvliege (CD&V). Telkens omdat hij vond dat het beter kon qua bosbeleid: geld dat vast zit in een boscompensatiefonds, 12 hectare bos die in Genk verloren gaat.

Nu richt de cabaretier zijn pijlen niet langer alleen op minister Schauvliege, maar wel op de voltallige Vlaamse regering, omdat hij van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en de zijnen een beter bosbeleid wilt. In een Facebookbericht wijst hij erop dat Vlaanderen op weg is om de doelstellingen die in het ‘Pact 2020’-pact neergeschreven staan, flagrant te missen.

Dat concludeert Deprez uit een rapport van het Instituut voor Natuur- Bosonderzoek (INBO), dat dinsdag gepubliceerd werd. Daarin wordt uitgerekend dat de uitgestelde doelstelling (48.000 extra hectare natuur- en bosgebied, red.) gehaald zal worden tegen 2067 en respectievelijk 2061. ‘Dat is ongeveer 55 jaar later dan de oorspronkelijke streefdatum’, concludeert Deprez.

‘Aangezien u de regering leidt tot 2019, vraag ik u graag welke concrete grote inhaalbeweging u plant tegen 2020. Anders moet de volgende Vlaamse regering alles doen in dat resterende jaartje.’ Deprez verontschuldigt zich nog dat hij zijn vraag tot Bourgeois richt, en niet tot zijn collega-minister Schauvliege, maar ‘u zult begrijpen dat de inhaalbeweging die hier moet gebeuren, de reikwijdte van haar kabinetten ruim overschrijdt. Het zal brede steun van de ganse regering vragen, met u op kop.’

Corrigeer

NIEUWS