Roel Moors blijft aan het roer bij Antwerp Giants

Roel Moors blijft aan het roer bij Antwerp Giants

Foto: WAS

Roel Moors blijft minstens tot het eind van het seizoen hoofdcoach van de Antwerp Giants. Dat heeft de club uit de Scooore League donderdag bevestigd.

“Basketbalclub Port of Antwerp Giants en Roel Moors zijn vandaag overeengekomen dat Moors minstens tot het einde van het seizoen 2015-2016 hoofdcoach blijft van het Antwerpse team”, klinkt het in een persbericht.

Moors had op 1 november de fakkel overgenomen van Paul Vervaeck, die ontslagen werd omwille van de tegenvallende resultaten. “De ploeg zette ondertussen dermate bevredigende resultaten neer dat het niet meer dan logisch was om resoluut op de ingeslagen weg verder te gaan”, aldus de Giants.

De club ontving een groot aantal spontane sollicitaties van coaches uit binnen- en buitenland, die alle aandachtig onderzocht werden. Uiteindelijk werd besloten om aan het Antwerps clubicoon (het shirtnummer 4 werd onlangs als eerbetoon definitief ‘uit dienst’ gezet) het volle vertrouwen te geven, in de overtuiging dat hij als coach een succesvol vervolg zal breien aan een uitzonderlijke spelerscarrière”, melden de Giants.

Roel Moors was dit seizoen al coach van de tweede ploeg van Giants (2e Nationale) en wil bij dit team betrokken blijven. Er wordt nog naar een oplossing gezocht voor de begeleiding van deze ploeg die bestaat uit de meest beloftevolle jongeren van Port of Antwerp Giants.

Corrigeer