‘De Recherche’ komt terug: “Dit soort televisie kan alleen in Gent”

‘De Recherche’ komt terug: “Dit soort televisie kan alleen in Gent”

Els Roovers (vlnr.), Elise Nijs en Jokelien Vanden Broucke volgden voor Woestijnvis en Vier een jaar lang het reilen en zeilen bij de Gentse recherche. Foto: david van hecke

Gent -

Luk Alloo volgde al de Gentse politie, Helden van Hier deed hetzelfde met onze brandweer, en nu is er nóg een tv-ploeg die bij onze hulpdiensten neerstrijkt. Over een dikke week begint op Vier de tweede reeks vanDe Recherche, waarvoor productiehuis Woestijnvis heel wat leden van de Gentse rechercheteams volgde. “Ik weet niet of dit in een andere stad zou kunnen.”

Flikken zette eind vorige eeuw Gent en zijn politiekorps al in de kijker, maar ook nu vinden tv-makers blijkbaar snel de weg naar hier als het over interventiediensten gaat. Helden van Hier filmde achter de schermen van de brandweer, VTM streek geregeld neer voor Alloo bij de Wegpolitie en Alloo bij de Lokale Politie, op Vier is De Rechtbank maandag aan de laatste uitzending toe, en vanaf maandag 23 november begint de zender aan het tweede seizoen van De Recherche.

Els Roovers van Woestijnvis heeft ervaring met dit soort ‘justitieprogramma’s’. “Om aan de tv-kijker te kunnen tonen hoe politie en gerecht omgaan met burgers, heb je een beleid nodig dat tegelijk professioneel maar ook open en transparant is. En die openheid mochten we in Gent ervaren. De mensen zijn hier ook ontzettend vriendelijk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio