Stephanie Moiny met nationale petanque-ploeg naar WK in Thailand

© if

In het Thaise Bangkok verdedigde de Steenokkerzeelse Stephanie Moiny de Belgische kleuren op het WK petanque. Dat werd gewonnen door Spanje, maar Stephanie droomt al van volgende uitdagingen..

DIETER DE BEUS

Waar veel jonge meisjes die een sport kiezen, uitkomen bij dansen, turnen, tennis of zelfs voetbal, is zij met haar keuze voor petanque een buitenbeentje. Voor Stephanie was dat echter de enige logische keuze.

“Mijn vader en grootvader speelden het spel en ik ging als kleine meid van acht jaar steeds mee”, zegt Stephanie. “Vroeg beginnen heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik besef dat de sport vaak aanzien wordt als een zomers spelletje, maar er zijn meer clubs, competities en toernooien dan je zou denken.”

Ondanks de teleurstelling in Thailand blijft Stephanie hard trainen. “Ik kan er mijn beroep niet van maken omdat er niet genoeg geld te verdienen valt met deze sport. Maar ik hoop nog lang te kunnen spelen en veel (internationale) toernooien te kunnen meepikken. De voorbije week was een fantastische ervaring.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus