Stephanie Moiny met nationale petanque-ploeg naar WK in Thailand

Stephanie Moiny met nationale petanque-ploeg naar WK in Thailand

De Belgische petanqueploeg, met links Stephanie Moiny, strandde al snel in Thailand, maar blijft dromen. Foto: if

Steenokkerzeel -

In het Thaise Bangkok verdedigde de Steenokkerzeelse Stephanie Moiny de Belgische kleuren op het WK petanque. Dat werd gewonnen door Spanje, maar Stephanie droomt al van volgende uitdagingen..

Waar veel jonge meisjes die een sport kiezen, uitkomen bij dansen, turnen, tennis of zelfs voetbal, is zij met haar keuze voor petanque een buitenbeentje. Voor Stephanie was dat echter de enige logische keuze.

“Mijn vader en grootvader speelden het spel en ik ging als kleine meid van acht jaar steeds mee”, zegt Stephanie. “Vroeg beginnen heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik besef dat de sport vaak aanzien wordt als een zomers spelletje, maar er zijn meer clubs, competities en toernooien dan je zou denken.”

Ondanks de teleurstelling in Thailand blijft Stephanie hard trainen. “Ik kan er mijn beroep niet van maken omdat er niet genoeg geld te verdienen valt met deze sport. Maar ik hoop nog lang te kunnen spelen en veel (internationale) toernooien te kunnen meepikken. De voorbije week was een fantastische ervaring.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio