Seksuele opvoeding? Deze sites helpen je op weg

Seksuele opvoeding? Deze sites helpen je op weg

Foto: ss

Praten over seksualiteit met kinderen en tieners is belangrijk, maar niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende websites die ouders op weg kunnen helpen.

Seksualiteit.be

Deze portaalsite van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, bevat een uitgebreid dossier over seksuele voorlichting bij kinderen en tieners. Ouders vinden er een hoop informatie over de seksuele ontwikkeling van kinderen en talloze tips.
www.seksualiteit.be

 

Allesoverseks.be

Deze voorlichtingssite van sensoa geeft jongeren duidelijke antwoorden op honderden concrete vragen. Geen enkel thema wordt geschuwd: van het eigen lichaam over de zoektocht naar een lief tot tongzoenen, veilig vrijen en de eerste keer seks.
www.allesoverseks.be

 

Sense.info

Nederlandse voorlichtingssite met interactieve tools over puberteit en seksualiteit.
www.sense.info
 

Awel.be

In 2012 werd de Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) Vlaanderen omgedoopt tot 'Awel'. Kinderen en jongeren kunnen er zelf terecht met al hun vragen: over verliefdheid, hun ouders of over seks. Awel luistert naar alle vragen, verhalen of problemen. 

Telefoon: 102 (Elke dag van 16u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen)
E-mail: brievenbus@awel.be
Chat en forum: www.awel.be (elke werkdag van 18u tot 22u, behalve op feestdagen)

 

JAC.be

Jongeren kunnen zelf ook met vragen of problemen terecht bij een Jongeren Advies Centrum (JAC) in de buurt. Dat kan zowel telefonisch, via mail, via chat of op afspraak.
www.jac.be

 

Cavaria

Vermoed je dat je zoon of dochter holebi of transgender is dan kan hij of zij altijd terecht bij één van de vele holebiverenigingen in Vlaanderen. Op de website van Cavaria, de koepel van de Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen, staat een overzicht met meer dan 130 verenigingen waaronder ook adressen specifiek voor ouders.
www.cavaria.be
 

 

Faranet

Faranet, het luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes heeft een extra rubriek met informatie voor jongeren over (ongeplande) tienerzwangerschappen en jong ouderschap.
Farafoon: 016-38.69.50)
Faramail: vragen@faranet.be
Chat: www.faranet.be

 

Corrigeer