Er komen geen lofts in watertoren

Er komen geen lofts in watertoren

in mei 2010 tekenden Mevaco en Lofting Group de aankoopactie. Van hun prestigieuze plannen kwam niet veel terecht. Foto: zvd

Zelzate -

De Lofting Group en het aannemersbedrijf Mevaco zien definitief af van hun plannen om de zestig jaar oude watertoren aan de Suikerkaai te verbouwen tot luxeappartementen en lofts.

Nochtans hadden deze investeerders vijf jaar geleden grote plannen toen ze dit onbruik geraakten gebouw van de gemeente voor een slordige 165.000 euro aankochten.

De plannen werden met veel luister aan kandidaat-kopers getoond tijdens verscheidene opendeurdagen.

Er kwam langs de toren een grote liftkoker naar een twintigtal woongelegenheden. Top zou een grote luxeloft helemaal boven in de toren. Maar er lijkt nu toch erg weinig interesse voor een appartement in dit 45 meter hoge bouwwerk met zicht op het zeekanaal en de Gentse kanaalzone of de prijzen liggen te hoog.

Ondertussen blijft dit gebouw meer en meer verkrotten en stukjes steen, dakpannetjes of glas vallen geregeld naar beneden terwijl duiven er hun vaste stek hebben gevonden. I

n de verkoopacte stond dat de toren als gebouw moest gespaard worden want het moest een vast element blijven in de skyline van de gemeente.

Maar wat er nu nog mee kan gebeuren lijkt de grote vraag. Ook voor de gemeente is dit een tegenvaller. “Jammer dat in de verkoopacte geen termijn was vastgelegd waarbinnen de toren moest verbouwd zijn ", zucht burgemeester Frank Bruggeman.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio