VOETBAL1STE PROVINCIALELOVENJOEL-VK LIEDEKERKE - Fabrizio Cino ontdekt de Heuvelkouter

“Andere sfeer bij Liedekerke”

“Andere sfeer bij Liedekerke”

Halen Pieter De Zwaef en Fabrizio Cino een overwinning op bezoek bij Lovenjoel? Foto: dsj

Halle / Liedekerke -

Samen met Jasper Allonsius maakte Fabrizio Cino de overgang van Rhodienne naar Liedekerke. Cino kon in tegenstelling tot zijn maatje nog geen basisplaats veroveren, maar toch voelt de Hallenaar zich kiplekker op de Heuvelkouter.

Waarom verkaste je van Sint-Genesius-Rode naar Liedekerke?

Fabrizio Cino: “Ik hoorde enorm positieve verhalen over de schitterende sfeer bij Liedekerke. Ik ontdekte hier inderdaad een, warme familieclub met een geweldige ambiance. Ik ontdekte hier een totaal andere sfeer dan bij Rhodienne waar de spelers na een training of een wedstrijd veel sneller uitzwermden. VK Liedekerke overstijgt eigenlijk een voetbalclub. Om de haverklap worden activiteiten georganiseerd en na de donderdagtraining blijft de groep steevast samenklitten. De prettige sfeer gaat bovendien gepaard met de nodige sportieve ambitie. De club verzoent zich duidelijk niet met de rol van grijze muis en wil graag een eindrondeticket veroveren.”

Die ambitie vertaalde zich in een brede kern en scherpe concurrentie waar jij het slachtoffer van werd?

“Ik ben een flankspeler die liefst op de posities zeven en elf word uitgespeeld. Als verdediger trek ik me minder goed uit de slag wat ook de coach intussen vaststelde. Ik kan me verzoenen met mijn statuut van bankzitter. Ik werk hard op training, maar besef dat de concurrentie momenteel enorm groot is. Ik ben tevreden met mijn plaats bij de vijftien en probeer scherp in te vallen. Uiteraard ligt elke speler gebrand op een basisplaats, maar ik ben pas 22 en ben tevreden met een plaats in de kern van een ambitieuze eersteprovincialer. Mijn verwachtingen werden tot op heden helemaal ingelost. Na de trainingen wordt vaak muziek gespeeld in de kleedkamers en wagen sommige spelers zich zelfs aan een danspasje. De sfeer zit er hier voortdurend in.”

Op Lovenjoel zal slechts muziek gemaakt worden bij een zege, want die staartploeg moet voor de bijl?

“Ik herinner me Lovenjoel van vorig seizoen als een erg fysieke en viriel spelende ploeg. Ik verwacht een veldslag waarbij het mentale front op de proef zal gesteld worden. Met de vorige week vertoonde mentaliteit moeten we de klus zeker kunnen klaren. Liedekerke is trouwens een ploeg met een sterke mentaliteit omdat de ploeg zowel op als naast het veld sterk aan elkaar klit. Zelf voel ik me alvast klaar om mijn steentje bij te dragen. Bij een invalbeurt zal ik tijdens elke minuut de mouwen opstropen en mijn mannetje staan.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio