Broer en vader van Bataclan-terrorist opgepakt

De wereld is in diepe rouw nadat vrijdagavond meer dan honderd doden en vele tientallen gewonden zijn gevallen na verschillende aanslagen in Parijs. De terroristen sloegen in drie aanvalsteams toe in de Franse hoofdstad en maakten al zeker 129 doden. Intussen is de politie gestart met huiszoekingen de reeds geïdentificeerde terroristen, een broer en vader van een terrorist zijn opgepakt. Bij ons zijn er intussen in Molenbeek huiszoekingen geweest in verband met de aanslagen, drie personen werden opgepakt. Herlees hier alle live updates van zaterdag.

De aanslagen vonden plaats in de buurt van het Stade de France, in het noorden van Parijs, en in het oosten van de Franse hoofdstad, in de concertzaal Bataclan en enkele bars en restaurants aan de Boulevard Voltaire, Rue de la Fontaine au Roi en Rue Alibert.

Er is ook sprake van zeven terroristen die zijn gedood, maar het is niet duidelijk of er uiteindelijk meer daders bij de aanslagen betrokken waren. Drie daders zijn intussen geïdentificeerd. Een van de daders had een ticket voor de voetbalmatch in het Stade de France, maar werd door de security ontmaskerd. De terroristen zouden in drie aanvalsteams te werk zijn gegaan. Een van de daders, op wiens lichaam een Syrisch paspoort werd aangetroffen, zou in oktober de Europese Unie binnengekomen zijn via Griekenland.

Intussen is duidelijk geworden dat er een Belgische link is met de aanslagen: in Molenbeek werden naar aanleiding van de aanslagen huiszoekingen uitgevoerd. Drie verdachten, onder wie een Fransman die in Molenbeek woonde, werden opgepakt. De Fransman huurde de wagen die gebruikt werd door de terroristen aan het theater Bataclan.

Lees hier het overzicht van alles wat we tot nu toe weten van de aanslag in Parijs.

 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S