Food

Zoveel wijn hoort er in je glas

Zoveel wijn hoort er in je glas

Foto: Shutterstock

Rood, rosé of met bubbels: hoeveel wijn mag je eigenlijk in je glas gieten? Een nieuwe grafiek van de lifestylesite Pure Wow is samengesteld op basis van tips van Kristin Mauritz, sommelier in het New Yorkse restaurant Del Frisco’s Grille, en toont de ideale hoeveelheden per wijntje.

Rood: Schenk wijn in tot net onder het breedste deel van het glas. Je hebt ruimte nodig om je wijn in het rond te draaien.

Rosé: Vul je glas tot net boven het breedste gedeelte. Vul het niet helemaal, dan heeft de wijn op de bodem meer tijd om lauw te worden.

Dessertwijn en zoete wijn: Schenk in tot op het punt waar het glas breder wordt. Serveer op kamertemperatuur of lichtjes gekoeld.

Bubbels: Het perfecte glas bubbels is niet tot boven gevuld, integendeel. Vul het glas tot op het punt waar het smaller begint te worden. Extra tip: sprankelende wijn hoef je niet rond te draaien in je glas.

In de grafiek staat niet vermeld hoeveel witte wijn perfect is in een glas.


Meer info: www.purewow.com

Corrigeer