Gevluchte terrorist niet gevonden in Molenbeek

Sint-Jans-Molenbeek - De antiterreuractie in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is afgelopen. Er werd zeker één man opgepakt, maar volgens het parket gaat het niet om de internationaal geseinde Abdeslam Salah.

De grootste interventie vond maandagvoormiddag plaats in een appartementsgebouw in de rue Delaunoy in Molenbeek. Gemaskerde en zwaarbewapende politieagenten, met politiehonden, hadden de straat helemaal afgezet voor de inval. Na een spectaculaire actie waarbij een speciaal interventieteam op de daken kroop, kon rond 11 uur een man opgepakt worden. Het gaat niet om de internationaal geseinde Salah Abdeslam, die een van de daders is van de aanslag vrijdagavond in Parijs, benadrukt het parket.

De politie bleef nog enkele uren aanwezig aan de woning. Zowel op straat, waar overlegd werd, als op het dak, waar twee agenten plaats hadden genomen. Er werden twee luide knallen waargenomen, vermoedelijk van rookbommen. Rond 14 uur werd de actie afgebroken. De gezochte Abdeslam werd dus niet gevonden.

Rita Hernon, een buurtbewoonster die in de Rue de l'Indépendance woont, moest haar woonst verlaten van de speciale eenheden en mocht niet meer naar binnen. "Vanochtend heb ik ze zien aankomen met al hun materiaal en wagens. Vlak daarna moest ik naar buiten. Ik wilde daarnet even naar binnen om een sigaret te halen, maar zelfs dat mag niet."

Bomalarm opgeheven

Maandagochtend werd in de Jozef II-straat in Brussel een verdacht voertuig aangetroffen. De ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse met een robot om de auto te controleren. Rond de middag viel er een kleine explosie te horen, vermoedelijk een ontploffing veroorzaakt door de ontmijningsdienst zelf om een verdacht pakket te openen. In het voertuig werd uiteindelijk niets verdacht aangetroffen en de straat werd gewoon weer vrijgemaakt. 

Corrigeer

MEER NIEUWS